s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
15apr 2013

's-Gravendeel verliest fors van Rhoon

Het was de middag van Rhoon-speler Maurice Heijboer. Hij wist 5 maal het net te vinden. Het leek een leuk duel te worden. Beide ploegen gingen furieus van start en de bal ging snel rond. Maar in de 3de minuut ging het bij ’s-Gravendeel al mis. Een terugspeelbal op het slechte en hobbelige veld werd niet goed verwerkt door keeper Ricardo Bakker. Hij raakte de bal maar half waardoor Maurice Heijboer in balbezit kwam. Hij tekende direct zijn eerste doelpunt aan en bracht Rhoon op de snelle 0-1.

Niets aan de hand zou je zeggen, er waren nog 87 minuten om dit recht te zetten. Echter, ’s-Gravendeel kwam 2 minuten later op een grotere achterstand. Via de rechterkant werd de bal goed voorgegeven, de vrij staande Heijboer kon ongehinderd de 0-2 inkoppen. ’s-Gravendeel raakte de kluts een beetje kwijt. Rhoon kon fraaie combinaties opzetten en net na het kwartier kwam het zelfs op een 0-3 voorsprong. Weer werd er via de rechterkant goed doorgebroken. Ditmaal verzilverde Heijboer de kans met de voet. Een zuiver hattrick dus.

Na deze tegenslag kwam ’s-Gravendeel ietwat meer aan voetballen toe, maar veel leverde het niet op. ’s-Gravendeel deed in de blessuretijd van de eerste helft nog wat terug, Vincent Kroon bracht de stand met een punter terug tot 1-3.

’s-Gravendeel kreeg in de beginfase van de tweede helft een riante kans om de achterstand te verkleinen. Melvin Zimmerman mikte net over het Rhoonse doel. De richting naar keeper Remy Brugts werd wat vaker gevonden door ’s-Gravendeel. Maar echt gevaarlijk werd het niet, ’s-Gravendeel kon niet met de opgelegde kansen omgaan.

Er was ruim een uur gespeeld toen er een opmerkelijke wissel plaatsvond. Ricardo Bakker moest geblesseerd het veld verlaten, en werd vervangen door ‘oud doelman’ Rémon Barendregt, die zijn veldtenue omwisselde voor het keepersplunje. De plek van Barendregt werd ingenomen door Jessy Lopes Barreto.

4 minuten na de wissel was Barendregt niet opgewassen tegen de 1-4. Na een afgeslagen aanval van ’s-Gravendeel, was de omschakeling bij Rhoon beter. De snelle aanval werd bekroond door wederom Maurice Heijboer. De 1-5 kwam 11 minuten voor het eindsignaal tot stand. Barendregt wilde via de linkerkant het spel voortzetten, maar de wat hard ingespeelde bal kwam via het lichaam van Michel van Twist in het bezit van……Maurice Heijboer. Het was voor hem niet moeilijk om de bal in het lege doel te deponeren.

Door deze nederlaag lijkt het erop dat ’s-Gravendeel niet meer voor een prijsje meedoet. Volgende week spelen de Seuters de uitwedstrijd tegen koploper SC Botlek. Aanvang op Gemeentelijk Sportpark de Brug is 14.30 uur.