Herstel VV 's-Gravendeel tegen SNS

04 april 2013 door de redactie

’s-Gravendeel wilde revanche na het echec tegen DBGC van afgelopen zaterdag. Maar in de beginfase was het rommelig van beide kanten. Het viel niet mee om op een slecht en droog bespeelbaar veld de bal naar elkaar toe te spelen. De twee ploegen leden veelvuldig balverlies en soms zag het er vrij knullig uit hoe er gevoetbald werd. Het eerste wapenfeit kwam van de kant van
’s-Gravendeel. Een op maat gegeven voorzet van Marco Kruithof belandde op het hoofd van Rémon Barendregt. Met een geplaatste kopbal probeerde hij doelman Jan van Asperen te verschalken. De lange doelman kon met een uiterste inspanning de bal tot corner verwerken. Veel meer viel er in de eerste helft niet te beleven. Of het moet het schot van Marco van Zomeren zijn geweest, maar weer stond van Asperen op de goede plek. Waarmee de eerste helft doelpuntloos eindigde.

In tegenstelling tot zaterdag kwam ’s-Gravendeel goed uit de thee. Er werd fel druk gezet op de verdediging van SNS. Dat resulteerde al na twee minuten in de 1-0. Bojan Stefanov zag Rémon Barendregt bij zijn verdediger weglopen en stuurde hem de diepte in. Een uiterste wanhooppoging was niet voldoende van de verdediger en Barendregt kwam vrij voor van Asperen. Hij schoof beheerst de bal langs de doelman. Hiermee was het niet gedaan, want na de 1-0 kwam al vrij vlot de 2-0. Vier minuten later zag Marco Kruithof, Vincent Kroon vrij staan, die via de binnenkant van de paal de voorsprong vergrootte.
Na de 2-0 even een kleine terugval van ’s-Gravendeel, maar dat duurde niet lang. De Seuters waren veelvuldig in balbezit en als SNS aan aanvallen dacht werd die in de kiem gesmoord door de verdedigers van ’s-Gravendeel, onder leiding van de weer teruggekeerde ervaren Robert de Heer.
Na ruim een uur spelen werd SNS dan toch even gevaarlijk. Romario Bruggeman schoot voorlangs, nadat hij de bal ontvangen had van Jordi Smit. Het leek erop of ’s-Gravendeel de 2-0 koesterde en de wedstrijd met deze stand wilde uitspelen. Maar twee minuten voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Gomes uit Den Haag, dacht Marco Kruithof daar anders over. Met een goede actie zette hij zichzelf vrij en zette de 3-0 eindstand op het scorebord. En gaf daarmee de club, die op 1 april de 92e verjaardag vierde, een mooi cadeau
Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen De Jonge Spartaan. Aanvang 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Jorrit van Driel, Michael Nijssen (46ste Arjan Lankhuijzen), Robert de Heer, Bojan Stefanov, Melvin Zimmerman, Leon Heijden (75ste Jessy Lopes Barreto), Marco Kruithof, Marco van Zomeren, Rémon Barendregt, Vincent Kroon.