logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
31mrt 2013

DBGC te sterk voor VV 's-Gravendeel

‘s-Gravendeel verzuimde zaterdag aan te sluiten bij de top, gezien de andere uitslagen in deze inhaalronde. Het duel begon aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer, als die er al waren. Beide ploegen toonden leuk en attractief spel en hielden elkaar in evenwicht.

De eerste opgelegde kans was voor ‘s-Gravendeel. Jordy Baars stuurde Rémon Barendregt de diepte in, helaas was zijn inzet iets te zacht en kon keeper de Koning met de voet redding brengen. Hierna was het de beurt aan DBGC om iets terug te doen. Na een goed opgezette counter vanaf de linkerkant werd de bal scherp voor gegeven, waarna Thijs Tromp maar net voor langs schoot.

Maar na 24 minuten spelen was het ‘s-Gravendeel dat op voorsprong kwam. Een corner werd door DBGC niet goed verwerkt en uit de kluts en een onmogelijke hoek, hij stond zowat op de achterlijn, was Bojan Stefanov doeltreffend en schoot de bal hoog in het dak van het doel, 0-1.

Het duel bleef aantrekkelijk, de twee ploegen bleven voetballend de oplossingen zoeken. Voor DBGC was het wederom Tromp die voor zijn ploeg doeltreffend kon zijn, echter de prima reagerende Ricardo Bakker kon reddend optreden. Na ruim een half uur spelen een discutabel moment. De vrijstaande Leon Heijden omzeilde de buitenspelval van de verdediging van DBGC. Het was Rémon Barendregt die wel uit buitenspelpositie terug kwam lopen, maar die kwam niet in balbezit. Scheidsrechter van Weel uit Vlaardingen honoreerde het vlagsignaal van zijn assistent, maar realiseerde een moment later dat dit niet het geval kon zijn. De kans op een reële mogelijkheid was hiermee verdwenen. Hij hervatte het spel met een scheidsrechtersbal. Na dit voorval kregen beide ploegen voor de rust nog kansen maar er werd niet meer gescoord waarmee met de 0-1 stand gerust werd.

Deel twee had een heel ander gezicht. Marco van Zomeren kreeg nog de mogelijkheid om ‘s-Gravendeel op een ruimere voorsprong te zetten, maar hierna lag het initiatief bij de ploeg uit Oude Tonge. De druk op de ‘s-Gravendeelse verdediging werd groter, en het kon zelf maar moeilijk tot aanvallen toekomen. De linies lagen ook te ver uit elkaar, waardoor men elkaar maar moeilijk kon vinden.

De gelijkmaker die tot stand kwam, was uit een strafschop. Op de achterlijn werd volgens de arbiter één van de aanvallers van DBGC onreglementair ten val gebracht en hij wees resoluut naar de strafschopstip. Tim Mackloet had geen moeite om deze mogelijkheid te verzilveren, 1 - 1. ‘s-Gravendeel raakte van slag. Ook ergerden zij zich aan de beslissingen van de arbiter. Maar dat kon geen excuus zijn voor het vertoonde spel. Er was ruim een uur gespeeld en de voorsprong voor DBGC werd een feit. Ricardo Bakker wilde het spel voortzetten met een lange bal de diepte in. Hij raakte de bal helaas niet vol. Bas Mackloet ontving het cadeautje maar graag en hij had geen moeite om de 2-1 aan te tekenen.

Niet lang hierna werd de achterstand voor ‘s-Gravendeel vergroot. Wilko Pulleman was de persoon die de 3-1 op zijn naam liet brengen. ‘s-Gravendeel kon wat uit de schulp kruipen, maar was niet bij machte om de achterstand te verkleinen of om er eventueel een gelijkspel uit te halen. De 4-1 kwam tot stand door wederom een strafschop. Waar arbiter van Weel in de eerste helft nog een aangeschoten handsbal in het strafschopgebied van DBGC wegwuifde, beloonde hij nu DBGC wel met een strafschop voor een zelfde soort geval dat velen niet eens gezien hadden.
Ondanks de protesten bleef invaller Marko Aveling koelbloedig en bracht de 4-1 eindstand op zijn naam.

‘s-Gravendeel kan Paasmaandag in de herkansing tegen S.N.S. Die komen op bezoek op Sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling D.B.G.C.:

Marco de Koning, Danny Jacobs (Marko Aveling), Johan de Waal, Jordy Hotting, Joey Jacobs (Erol Altan), Mike Jacobs, Thijs Tromp, Bas Mackloet, Wilko Pulleman, Tim Mackloet, Jeroen Sep (Nigel Wiltschut)

Opstelling ‘s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Jorrit van Driel, Michael Nijssen, Bojan Stefanov, Jordy Baars (75ste Jessy Lopes Barreto), Melvin Zimmerman, Leon Heijden, Marco Kruithof, Marco van Zomeren, Rémon Barendregt, Vincent Kroon)

Scoreverloop:

24ste 0-1 Bojan Stefanov
50ste 1-1 Tim Mackloet (strafschop)
62ste 2-1 Bas Mackloet
69ste 3-1 Wilko Pulleman
80ste 4-1 Marko Aveling (strafschop)

Gele kaarten:

Jordy Baars (‘s-Gravendeel) en Johan de Waal (DBGC)



Deel dit bericht met je vrienden!