03mrt 2013

's-Gravendeel onderuit tegen FC Vlotbrug

’s-Gravendeel is na het verlies tegen FC Vlotbrug gezakt naar de middenmoot.
In de beginfase leek het er niet op dat ’s-Gravendeel tegen een verlies zou oplopen. Een verlies kreeg het wel te verwerken in de beginfase, toen Arjan Lankhuijzen al na vier minuten geblesseerd het veld moest verlaten.

Het initiatief lag bij de thuisploeg, die veelvuldig in balbezit was. De verdediging van FC Vlotbrug kon echter stand houden en weerde de aanvallen van ’s-Gravendeel af. Het eerste wapenfeit was dan ook pas rond de 23ste minuut toen Bojan Stefanov een genomen corner van Jeffrey van Twist vrij kon inkoppen. Keeper Pieter Fokker redde zijn ploeg voor een achterstand. ’s-Gravendeel bleef de aanval zoeken maar kon geen vuist maken. Natuurlijk kwam de ploeg uit Hellevoetsluis weleens uit hun schulp, maar echt gevaarlijk waren ze niet.

Drie minuten voor de rust leek Jeffrey van Twist de 1-0 op zijn schoen te hebben, maar wederom was het Fokker die daar een stokje voor stak. Beide ploegen gingen er vanuit dat er met de brilstand gerust ging worden. Vlak voor het rustsignaal kreeg ’s-Gravendeel nog een corner te verwerken. Deze werd in eerste instantie afgeslagen. De bal kwam voor de voeten van Jorrit van Driel. Hij bedacht zich geen moment en haalde uit. Door een mellee van benen verdween de bal achter keeper Fokker waarmee er toch met een 1-0 stand gerust werd.

En de lijn werd in deel twee voortgezet. ’s-Gravendeel bleef de aanval zoeken en het was wachten tot de voorsprong vergroot werd. En de kansen waren er. Zo verdween een diagonaal schot van Marco Kruithof net naast het doel, zo ook een knap genomen vrije trap van Jeffrey van Twist (volgens welingelichte bron 2 meter naast het doel). En een afstandsschot van Rémon Barendregt, dat op de lat kwam.

Toen kwam de kentering erin bij ’s-Gravendeel. De vrijstaande mensen konden maar moeilijk gevonden worden en er werd teveel balverlies geleden. Het slecht bespeelbare veld werd er niet beter op. Het voetbal dat ’s-Gravendeel graag speelt kon toen maar moeilijk uitgevoerd worden. FC Vlotbrug stroopte extra de mouwen op. Dat had een kwartier voor tijd bijna resultaat toen de geheel vrijstaande Evan Gomes Soares hoog overschoot. Maar enkele minuten later was hij toch doeltreffend. Wederom werd hij over het hoofd gezien en hij kon vrij makkelijk de gelijkmaker aantekenen.

’s-Gravendeel was de schrik nog niet te boven door deze gelijkmaker maar keek twee minuten later wel tegen een achterstand aan. Mitchell Zuiderwijk bracht FC Vlotbrug op een terechte voorsprong naar een goed opgezette aanval, 1 - 2. Toen viel het kaartenhuis helemaal in elkaar bij ’s-Gravendeel. De lat kon nog redding brengen voor ‘s-Gravendeel in de eindfase. De 1-3 werd echter wel een feit. In blessuretijd was het Bram Scheringa die er definitief voor zorgde dat FC Vlotbrug de drie punten mee kon nemen naar Hellevoetsluis.

Als ’s-Gravendeel nog kampioensaspiraties had, dan kunnen deze wel in de koelkast gezet worden. Het is te hopen dat het herstel niet lang op zich laat wachten en dat de Seuters nog mee kunnen doen voor de derde periode.

Dit kan volgende week ingezet worden in de wedstrijd tegen Stellendam uit. Aanvang 14.30 uur
A.s. dinsdag speelt ’s-Gravendeel thuis om 20.00 uur tegen DFC (vriendschappelijk).

Ricardo Bakker, Michel van Twist (83ste Jessy Lopes Barreto), Michael Nijssen, Arjan Lankhuijzen (4de Sylvester Baars), Bojan Stefanov, Jorrit van Driel, Marco Kruithof, Jeffrey van Twist (86ste Guido Coenen), Melvin Zimmerman, Vincent Kroon, Rémon Barendregt)