logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25jan 2013

VV 's-Gravendeel op herhaling met School & Voetbal

In november 2012 hervatte de voetbalvereniging 's-Gravendeel het Project School & Voetbal, door aan de groepen 3 t/m 8 van de 's-Gravendeelse scholen de Bouwsteen en de Schelf voetbalgymlessen te geven. Door jeugdtrainers van de club, waarvan enkelen zelf een CIOS- of ander sportopleiding volgen, worden de gymlesuren van de scholen overgenomen met het geven van voetbaltrainingen of voetbalgerelateerde spelvormen.

Met het Project School & Voetbal werd in maart, april en mei van 2012 begonnen. In samenwerking met de afdeling Sport & Onderwijs van de KNVB werd het project destijds opgezet en ondersteund. Ook de gemeente Binnenmaas in de persoon van wethouder sportzaken Arie Mol ondersteunde het initiatief van de club.

Voor dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 januari a.s. staan de eerstvolgende voetbalgymlessen op het programma. Op dinsdag zijn de groepen 4 t/m van c.b.s. de Bouwsteen aan de beurt. Op woensdag is 't o.b.s. de Schelf met de groepen 3 t/m 8 die aansluit. En op donderdagmiddag komen de groepen 3 van c.b.s. de Bousteen als laatsten voor hun uurtje voetbalgymles langs.

De planning voor het voorjaar 2013 voor deze voetbalgymlessen houdt in, dat er in de voorjaarsvakantie op woensdag 27 februari een voetbalclinic gegeven wordt voor alle kinderen - jongens en meisjes - van de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs. In de maanden april en mei worden de volgende voetbalgymlessen gepland. En zal er toegewerkt worden naar het spelen van korte wedstrijdjes tussen de scholen.

Al met al als doel de interesse en het enthousiasme voor het voetballen in 's-Gravendeel aan te wakkeren en te stimuleren. En het plezier van de kinderen tijdens de voetbalgymlessen zo veel mogelijk te laten prevaleren. Ook de trainers en trainsters ervaren het geven van deze voetbalgymlessen als zeer positief en krijgen er van de kinderen (en van de meesters en juffen, die nu zelf even niet de gymles hoeven te geven) veel voor terug.



Deel dit bericht met je vrienden!