20jan 2013

Dames HWVV Benevia verloren na drie zeges

Na 3 zeges heeft Benevia dames 1 afgelopen zaterdag verloren tegen VCN King, Capelle. Benevia kwam de eerste set direct onder druk en keek binnen een mum van tijd tegen een achterstand van 6-12 aan. Hans Waalwijk (coach Benevia) nam een time-out en hamerde erop dat er meer servicedruk moest komen aangezien de dames van VCN-King veel ballen terug hadden. Dit werkte even, maar ondanks de goede aanvalskracht kwam Benevia niet door het blok van de tegenstandster heen.

De tweede set kwam Benevia aan volleyballen toe. De pass lag beter en de aanvallers kregen meer kans om het blok te ontwijken. Helaas werd deze set met 21-25 nipt verloren.

De derde set leek veel op de eerste set. De druk lag aan de kant van Benevia en de tegenstander kon dankzij de lange dames de aanval van Benevia vaak afblokken.

In de vierde set lagen de kansen héél anders. Deze set leek geenszins op de wedstrijd die al even aan de gang was. Benevia had veel meer servicedruk, meer goede passes en veel aanvalskracht. Dit lag ook een een beetje aan de dames van de overzijde die veel kleiner van stuk waren dan de dames die er in de eerste drie sets in stonden.

Volgende week tracht Benevia de goede reeks overwinningen weer voort te zetten.