Volleyballers BeneVia in eigen huis te sterk voor Voorwaarts

13 januari 2013 door de redactie

Na de ruime 4-0 zege op koploper Jola/Olympus hebben de volleyballers van BeneVia goede zaken gedaan door Voorwaarts 1 met 3-2 te verslaan. De ’s-Gravendelers begonnen de eerste set met Peter Nederlof op de positie van de geblesseerde Chris Hoek. Het enthousiaste Voorwaarts slaagde erin om in de slotfase van de eerste set uit te lopen naar een 20-25 setwinst.

De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen viel op door een sterke blokkering en verdediging, maar zoals al vaker dit seizoen bleek BeneVia een mentaal sterke en lastig te bespelen tegenstander. Middenaanvaller Ronald Hoek stond symbool voor de strijdvaardigheid van BeneVia dat een gevoelige tik uitdeelde door de tweede set ruimschoots te winnen 25-15 en daarna ook de derde set binnen te slepen 25-23.

In de vierde set werd het spelbeeld volledig omgedraaid, doordat de ’s-Gravendelers geen grip kregen op de lastige services van Voorwaarts. Daardoor kwam het aanvalsspel niet tot stand en konden de gasten uit Axel zich na een 17-25 overwinning opmaken voor de vijfde set.  Eerder dit seizoen had de heenwedstrijd in Axel ook al een vijfsetter opgeleverd en opnieuw was het BeneVia dat aan het langste eind trok. Deze keer gebeurde dat overtuigend met 15-9.

“Voorwaarts is een sterke, jonge ploeg, maar wij waren vandaag vooral mentaal beter. In de vijfde set hadden we geen moment het gevoel dat we konden verliezen”, aldus aanvoerder Hoek.

Aanstaande zaterdag ontvangen de ’s-Gravendelers in Sporthal de Schenkel hekkensluiter Micro Elektro/Roosendaal.