16dec 2012

Dames HWVV Benevia spelen goede wedstrijd

De dames van Benevia speelde dit keer een uitwedstrijd tegen Volley 2 Be in Bergschenhoek. We moesten het zonder Leni Schelling en Danielle Mol doen. Willeke Kruijthof nam de coaching op zich.

De eerste set begonnen Rebecca en Annemarie op de buitenkant. Jacqueline Hoek begon op de spelverdeling. Jannet en Martine starten op het midden en Kitty op de diagonaal. Karin stond op haar libero positie.

De eerste set ging over en weer. Er werd goed gespeeld aan beide zijde met lange rally's. Bij een stand van 14-16 zag coach Willeke Kruijthof het spel kantelen en probeerde de dames weer op scherp te krijgen met een time-out. De dames van Benevia pakte het spel weer goed op en kwamen weer terug tot 22-23. Helaas maakte de dames van Benevia wat persoonlijke fouten ging de set naar Volley 2 B met 26-24.

De tweede set starten Benevia in dezelfde opstelling. Jacqueline Hoek begon met een goede service serie en zorgde voor een 5-0 voorsprong. Daarna kwam Volley 2 B sterk terug en werd het onrustig aan de kant van Benevia. Bij een 5-5 stand werd er een time-out aangevraagd om te proberen de wedstrijd te laten kantelen. Bij de stand van 7-9 werd Rebecca gewisseld voor Willeke. De verdediging van Benevia werd steeds sterker en ook aanvallend werd er door Annemarie Otte keer op keer gescoord, deze set werd dan ook gewonnen door Benevia met 25-20.

De dames van Benevia zaten nu in de flow en gingen er de derde set vol tegen aan. Jacqueline Hoek was op dreef en wist de aanvalsters super te bedienen en konden dan ook op elke positie scoren. Karin Lupescu haalde weer alle ballen van de grond en Jannet de Koning stond in het midden super goed te blokkeren waardoor de tegenstander er aanvallend niet meer door kon komen. Ook deze set werd met 25-22 gewonnen.

De laatste set starten Jacqueline van Leeuwen op de spelverdeling en Rebecca op de buitenkant voor Annemarie. Deze set zette Benevia de tegenstander onder druk met een mooie service serie van Rebecca Nobel. Dit goede spel werd niet meer uit handen gegeven en dit leverde de laatste setwinst op voor Benevia 25-19.

Coach en speelster Willeke Kruijthof kijkt terug op een goede wedstrijd. Na een moeilijke start van het seizoen zien we nu dat we elkaar beter weten te vinden. Omdat we samengevoegd zijn in het begin van het seizoen dames 1 en dames 2 was er nog een hoop onrust in het team. We hebben al een paar wedstrijden dicht tegen setwinst aangezeten maar konden dat vaak niet doorzetten als de stand rond de 20 punten kwam. Deze wedstrijd wordt dan ook als een nieuwe start gezien en verwacht wordt dat we met dit enthousiaste team aan een mooie reeks wedstrijden gaan beginnen.