Harde werken ’s-gravendeel niet beloond

18 november 2012 door de redactie

S-GRAVENDEEL - Het duel tussen ’s-Gravendeel en SC Botlek leek op papier een aantrekkelijk duel te worden. En dat werd het ook. ’s-Gravendeel zette al vroeg druk op de verdediging van SC Botlek en noopte de Spijkenissers tot achteruitlopen. Maar de eerste kansen waren toch voor de bezoekers. Al in de 10de minuut kregen ze een riante kans op een vroege voorsprong. Een foutieve terugspeelbal van Arjan Lankhuijzen bracht de spits van SC Botlek in de gelegenheid om alleen op Ricardo Bakker af te lopen. Met een katachtige redding kon de keeper van ’s-Gravendeel een achterstand voorkomen en verwerkte de bal tot corner. Deze leverde niets op.

Een minuut later een herkansing voor SC Botlek. Ze kregen een vrije trap toegekend op de rand van de zestien, door scheidsrechter Gootjes uit Maasland. De bal werd tot genoegen van ’s-Gravendeel overgeschoten. Hierna hervond ’s-Gravendeel zich. Het plan om vroeg druk te zetten, begon te werken. Het was Marco van Zomeren die de kans kreeg om een vrije trap te verzilveren, ook op rand zestien. Zijn hard ingeschoten trap door de muur werd schitterend gekeerd door keeper Leroy van Oosten.

De druk op het doel van SC Botlek werd alleen maar groter. ’s-Gravendeel dicteerde de wedstrijd en creëerde legio kansen. Waaronder weer dezelfde Marco van Zomeren die alleen op keeper van Oosten kon aflopen. De inzet werd door de keeper gekeerd, de terugspringende bal was een prooi voor Jeffrey van Twist. Via een lob probeerde hij de verdediging van SC Botlek te verschalken, helaas mikte hij net over. Daarna was het weer Jeffrey van Twist, die ’s-Gravendeel op een voorsprong kon zetten. Een knap diep gegeven bal van gelegenheidsrechtsback Rémon Barendregt, werd door van Twist net over gekopt. Natuurlijk kreeg Botlek ook kansen. Via de slimme routinier John Lopez Cruz (46 jaar inmiddels) werden sporadisch de voorwaartsen gevonden, maar tot gevaar leidde het toen niet.

Aan het gevaar in het begin van de tweede helft werd wel gehoor gegeven. Het leek of ’s-Gravendeel niet lekker ‘uit de thee’ kwam. Want er waren nog maar 55 seconden gespeeld en ’s-Gravendeel werd op een achterstand getrakteerd. John Ackon profiteerde van onachtzaamheid in de verdediging van ’s-Gravendeel en zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

’s-Gravendeel leek even het spoor bijster te zijn. Want dezelfde John Ackon kreeg in de 57ste minuut vrij doortocht naar Ricardo Bakker. Hij schoof de bal naast het doel. ’s-Gravendeel kreeg hierna weer grip op de wedstrijd, en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Die had Vincent Kroon in de 77ste minuut op zijn voet. Hij kreeg de bal aangespeeld terwijl hij met zijn rug naar het doel stond. Hij draaide schitterend weg bij zijn verdediger en haalde uit. De paal bracht echter redding voor Botlek.

Enkele minuten later kon Botlek de voorsprong vergroten. Melvin Zimmerman kon tot twee keer toe op de lijn redden nadat doelman Ricardo Bakker omspeeld was. Wat minuten later was het Marco Kruithof die de gelijkmaker kon noteren. Met binnenkant voet schoot hij de bal wat zachtjes naast, waar hij misschien voluit met de wreef kon uithalen.

In de slotfase vergrootte Botlek toch de voorsprong. De ietwat warrig leidende scheidsrechter kende een vrij trap toe. Iedereen dacht in het voordeel van ’s-Gravendeel. De bezoekers zetten al gang naar de verdediging en Marco van Zomeren maakte aanstalten om de toegekende vrij trap te nemen. Echter de leidsman kende de vrije trap toe aan Botlek. Zij maakten hier gretig gebruik van en namen de vrije trap vlot. De bij ’s-Gravendeel nog niet instelling gebrachte verdediging werd dus verrast en uit deze warrige situatie kon Ralf van der Meer profiteren. In blessuretijd bracht hij de 0-2 op het scorebord.

Het harde werken werd voor dus ’s-Gravendeel niet beloond. Het verdiende toch zeker een gelijk spel. En weer werd trainer Scholts getrakteerd op een tegenslag, want beide centrale verdedigers Michael Nijssen en Bojan Stefanov vielen geblesseerd uit. En naar het zich laat aanzien voor Stefanov, ernstig.

Het vrije weekend, volgende week zal hoogstwaarschijnlijk benut worden in een vriendschappelijk potje tegen Strijen op Sportpark Strijen.