logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
15nov 2012

ADO bij start overvleugeld door Trekvogels

De start van de zaalcompetitie is voor derdeklasser ADO totaal de mist ingegaan. Bij Trekvogels werd de formatie van trainer Jeroen van de Rovaart volledig overvleugeld op de openingsdag: 20-9.

Vol ambitie begon ADO, dat in de veldcompetitie vier overwinningen op rij had geboekt en dus met vertrouwen aan de zaalvoorbereiding was  gestart, het nieuwe seizoen. ,,We willen voor de titel meestrijden, maar die ambitie kan voorlopig even in de ijskast want we zijn meteen gedwongen tot achtervolgen,’’ constateerde Jeroen van de Rovaart na de afdroogpartij in de Zadkine-hal.

De ’s-Gravendelers, met Julian Kreeft in het basisachttal voor Stefan Robbemont, konden tot 6-4 nog redelijk tegengas bieden maar vervolgens tekende zich langzaam maar zeker het verval af. ADO liet zich afbluffen door het  fysieke Trekvogels en deinsde hoe langer hoe meer terug voor het spierballenkorfbal van de thuisploeg die bovendien een goed rendement uit de aanvalspogingen haalde. 

Na een 9-5 achterstand bij rust ging het van kwaad tot erger bij de bezoekers, die geen enkel weerwerk meer leverden. In het tweede bedrijf bracht Van de Rovaart nog vier wissels in het veld, waarbij de junioren Arie Pieter Klootwijk en Sara Kuiper hun debuut in de hoofdmacht van Alles Door Oefening maakten. ,,Een collectief falen,’’ oordeelde verliezend trainer Jeroen van de Rovaart achteraf. ,,Dit zal snel beter moeten anders zijn snel veroordeeld tot een bijrol.’’

Scores ADO: Pieter Kreeft (5x), Sita van der Waal, Hans van der Beek, Arie Koster en Dennis Tuk.

Komende zaterdag speelt ADO om 15.00 uur de thuiswedstrijd in sporthal De Schenkel tegen KC Dordrecht.



Deel dit bericht met je vrienden!