Slordig verlies VV ’s-Gravendeel tegen Rhoon

12 november 2012 door de redactie

Rhoon was gebrand op revanche. In het seizoen 2011-2012 in de tweede klasse, verloor het tweemaal van de Seuters. Het had dus wat recht te zetten.
Maar na 4 minuten werd er al roet in het eten gegooid. Bojan Stefanov torende hoog boven iedereen uit en kopte de bal, die uit een vrije trap genomen werd door Marco van Zomeren, richting doel. De instormende Rémon Barendregt wist de bal van richting te veranderen en kreeg de bal tegen zijn gezicht en tekende de 0-1 aan.

’s-Gravendeel kon hierna de eerste twintig minuten op het zware veld de wedstrijd controleren. De aanvallen van Rhoon werden door de verdediging teniet gedaan. Een verdediging waar opvallend Jeffrey van Twist linksback stond. Maar na een half uur spelen kreeg Rhoon wat meer grip op de wedstrijd. Doelman Ricardo Bakker werd wat vaker in stelling gebracht om reddend op te treden, maar voor de rust hield hij de nul.

Na de rust een beeld waar twee ploegen op zoek waren naar een doelpunt, Rhoon naar de aansluiting en ’s-Gravendeel naar een grotere voorsprong. In de 50ste  minuut kon Rhoon op gelijke hoogte komen, maar de bal werd van heel dichtbij overgeschoten. ’s-Gravendeel had wat moeite om de bal voorin vast te houden. De voorwaartsen konden het de doelman niet echt moeilijk maken.

Na 53 kregen de Albrandwaarders loon naar werken. Een vrije trap werd in eerste instantie goed verwerkt door Ricardo Bakker, de bal belandde echter voor de voeten van Martijn Hoek die de stand hiermee op 1-1 bracht.

’s-Gravendeel kon in de 58ste minuut alweer op voorsprong komen. Marco Kruithof kapte zich langs enkele verdedigers het strafschopgebied binnen en werd in de ogen van scheidsrechter Merkestein onreglementair een halt toe geroepen. De leidsman kende ’s-Gravendeel een strafschop toe. Helaas voor ’s-Gravendeel was het vaste penaltynemer Arjan Lankhuijzen die de bal eerst op de keeper en daarna nog eens op de paal mikte. De terugspringende bal schoot dezelfde Lankhuijzen over.

Beide ploegen bleven de aanval zoeken maar tot ongeveer de 80ste minuut leverde dat geen resultaat op. Want rond de 80ste minuut kwam daar de bevrijdende voorsprong voor Rhoon. Balverlies in de aanval van ’s-Gravendeel leidde een aanval in voor Rhoon. Deze aanval werd vakkundig door Martijn Hoek afgerond en bracht Rhoon op de 2-1 voorsprong.

Trainer Scholts zette toen alles op alles. De moegestreden Jessy Lopes Barreto werd vervangen door Jordy Baars (was de hele week ziek geweest) die zijn eigen plek, links  in de verdediging innam. Jeffrey van Twist schoof op naar zijn geliefde plek voorin bij de aanvallers. Bojan Stefanov schoot ook de aanvallers van ’s-Gravendeel te hulp. Hiermee werd de druk op de verdediging van Rhoon groter. Echter tot succes leidde het niet, waarmee de tweede nederlaag voor ’s-Gravendeel een feit was.

Na afloop complimenteerde scheidsrechter Merkestein de twee ploegen. Hij had dit seizoen meerdere derdeklassers gefloten, maar dit waren de twee betere die hij gezien had. Misschien een opsteker voor zeker ’s-Gravendeel, die volgende week koploper SC Botlek op Sportpark de Trekdam op bezoek krijgt. Aanvang van deze wedstrijd zoals altijd om 14.30 uur.