Ook Rockanje maatje te klein voor VV 's-Gravendeel

28 oktober 2012 door de redactie

De wedstrijd kwam wat traag op gang. Door het ietwat zware veld kwam ’s-Gravendeel niet toe aan het spelletje wat ze graag willen spelen, lekker ‘voetballen’. Maar na 12 minuten werd de ban gebroken. Marco Kruithof kwam goed door op links en bediende Rémon Barendregt. Na een bekwame kapbeweging zette hij zichzelf vrij en schoot beheerst de 1-0 binnen.

Vier minuten later was het Marco Kruithof zelf die de 2-0 op zijn schoen had. Hij kreeg vrije doorgang naar doelman Dennis Bredius, maar de linkermiddenvelder schoot helaas over. Veel viel er verder over deel 1 van deze wedstrijd weinig te melden, er werden over en weer wat plaagstootjes uitgedeeld maar beide doelmannen hoefden niet extreem in actie te komen.

Echter, in de 37ste minuut werd er een extra rustpauze door scheidsrechter Roos ingelast. Na een harde charge op Arjan Lankhuijzen kende Roos een vrije trap toe aan ’s-Gravendeel. De leidsman uit Capelle a/d IJssel werd de aantijgingen op zijn leiding beu en blies 3 maal op zijn fluitje waarna hij, tot verbijstering van beide teams, richting kleedkamer liep. Na een afkoelingsperiode van enkele minuten werd de wedstrijd hervat, wel met de mededeling dat hij geen commentaar wenste naar zijn persoon. En zo geschiedde. In de resterende 8 minuten gebeurde er niet veel meer, en werd er officieel gerust.

Deel 2 was voor de aanwezige toeschouwers wat aantrekkelijker. Rockanje kon kort na rust op gelijke hoogte komen. Een spectaculaire redding van Kevin Ipskamp kon dat voorkomen. ’s-Gravendeel kon na 56 minuten op een grotere voorsprong komen. Het vizier van Arjan Lankhuijzen stond niet op scherp, hij schoot de bal over.

Die voorsprong kwam er in de 62ste minuut wel. Na goed doorzetten van Rémon Barendregt, kwam Melvin Zimmerman in balbezit. Deze bracht de bal vanaf rechts voor de doelmond waar Marco Kruithof vrijstaand de bal kon ontvangen. Nu was de jonge speler wel doeltreffend en tekende de 2-0 aan.

Rockanje gaf na dit doelpunt wat meer ruimte weg, en ging opzoek naar de aansluiter. En dat kwam ze 2 minuten na de 2-0 duur te staan. Na goede arbeid van Marco van Zomeren aan de linkerkant van het veld, kwam Marco Kruithof in balbezit. Deze zag Vincent Kroon helemaal vrijstaan en bezorgde hem de bal. Met een bekeken schot in de bovenhoek was ook de goaltjesdief productief deze middag, 3 - 0.

’s-Gravendeel kreeg hierna honger naar meer en ging op zoek naar meer doelpunten. Met nog een kwartier te spelen kon het de voorsprong inderdaad vergroten. Vincent Kroon liep alleen op doelman Bredius af, na een knappe bal van achteruit. De doelman vond het echter nodig om de spits, net buiten de 16, onreglementair een halt toe te roepen. Scheidsrechter Roos kon niets anders doen dan hem het rode kartonnetje te tonen.

De onfortuinlijke doelman werd vervangen door broer Robin. De daarop volgende vrije trap leverde niets op. Broer Bredius toonde dat hij ook keeperkwaliteiten had, maar echt hoefde hij niet in actie te komen. Aan de andere kant moest Kevin Ipskamp nog vlak voor tijd reddend optreden. Nadat aanvaller Haze iedereen had uitgekapt had hij een leeg doel voor zich. Tenminste dat dacht hij, de ingeschoten bal was toch nog een prooi voor doelman Ipskamp die zijn doel dus deze wedstrijd schoon hield. De 3-0 bleef na 90 minuten plus een beetje op het scorebord staan.

Volgende week zaterdag wederom een thuiswedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan is De Jonge Spartaan de tegenstander, daar waar Rene Scholts ook trainer is geweest, op Sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur. Komende dinsdag speelt ’s-Gravendeel tegen zondaghoofdklasser Nieuwenhoorn om de RTV Rijnmond Cup. Aanvang 20.00 uur ook op Sportpark de Trekdam.

Kevin Ipskamp, Michel van Twist (85ste Robert de Heer), Michael Nijssen, Guido Coenen, Jordy Baars, Arjan Lankhuijzen, Melvin Zimmerman, Marco Kruithof, Marco van Zomeren, Remon Barendregt (88ste Jordi Nicodem), Vincent Kroon.