logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
21okt 2012

Sterk Benevia bekert verder

Barendrecht – Op zaterdag 20 oktober 2012 stond in sporthal Vrijenburgpoort in Barendrecht de eerste ronde van het regionale volleybalbekertoernooi op het programma. Dit seizoen bestaat de eerste ronde uit een poule-fase waarin per duel twee sets gespeeld worden. Vanaf de tweede ronde wordt een knock-out-systeem gespeeld.

De heren volleyballers van HWVV BeneVia troffen in de poule streekgenoot Strijen Beach en Yum uit Hoogvliet. De Strijenaren, wegens een gebrek aan spelers dit seizoen uitkomend onder de vlag van CSV Spirit uit Barendrecht, spelen competitie in de eerste klasse. BeneVia en Yum spelen een niveau hoger in de promotieklasse. Op voorhand lagen er daarmee kansen voor de ’s-Gravendelers.

De loting had BeneVia een voordelig programma toebedeeld, met de eerste wedstrijd tegen het zwakker geachte Strijen Beach, daarna een wedstrijd rust en vervolgens het beslissende duel met Yum. De Benevianen startten echter nog niet overtuigend. Strijen Beach kon zichzelf in de eerste set lange tijd meten met BeneVia, dat aanvallend slordig speelde en maar liefst vier netfouten liet noteren. Het enthousiaste Strijen nam een 10-7 voorsprong en dwong BeneVia bij de stand 14-13 zelfs tot een vroege wissel. Met Joost Strijker, in het veld gekomen voor Chris Hoek, werden de ’s-Gravendelers aanvallend en verdedigend sterker. De Strijenaren moesten daarna toezien hoe BeneVia in hoog tempo uitliep naar een 17-25 setwinst.

De tweede set liet een vergelijkbaar beeld zien. Strijen mocht tot halverwege de set meedoen, maar kon het in de slotfase niet volhouden tegen een sterker BeneVia: 18-25. Opvallend in de tweede set was de rol van Mickael Vlasblom. De 1,95 lange middenaanvaller, eerder dit seizoen nog duidelijk op zoek naar zijn vorm, was blokkerend veel te sterk voor de Strijense aanval en onderstreepte persoonlijk het verschil in klasse tussen beide teams.

In het tussenbedrijf was promotieklasser Yum ook veel te sterk voor Strijen Beach, dat met 12-25 en 14-25 werd verslagen. Daarmee kwam de logische voorspelling uit. BeneVia en Yum gingen in het slotduel bepalen welke ploeg zich kwalificeerde voor de volgende ronde op 24 november.

Vanaf de eerste service was duidelijk dat de wedstrijden tegen Strijen Beach slechts voorprogramma waren geweest. Yum en BeneVia waren aan elkaar gewaagd en trokken het niveau in de Vrijenburgpoort omhoog. In hoog tempo gingen beide ploegen richting de 25 punten. Yum leek in de slotfase te profiteren van haperingen in de verdediging van de Hoeksche Waarders, maar liet twee setpoints voorbij gaan. BeneVia vocht zich terug en liet een 27-25 setwinst noteren, al kwam het beslissende punt nogal curieus tot stand. Aanvoerder Ronald Hoek serveerde op setpoint de bal ruim uit, maar een verdediger van Yum slaagde er enkele meters buiten de lijnen niet in om opzij te stappen, toucheerde de bal en schonk daarmee de setwinst aan BeneVia.

Het daarmee herwonnen zelfvertrouwen zorgde bij de ’s-Gravendelers tot de beste set van het huidige seizoen. Diagonaalaanvaller Erik Meijer verklaarde na afloop dat “alle puzzelstukjes op hun plaats vielen.” Die analyse klopte, BeneVia was passend sterk en zette daarmee de basis voor het eigen aanvalsspel. Chris Hoek, in potentie de sterkste ’s-Gravendeelse aanvaller, kon in stelling worden gebracht en scoorde veelvuldig. Nadat ook de servicedruk nog werd opgevoerd, moest Yum buigen, 18-25. Bij BeneVia, in de competitie weliswaar nog ongeslagen (drie keer 3-2 winst), was toch vooral opluchting te zien. Voor het eerst dit seizoen werd er niet alleen gewonnen, maar ook overtuigend gevolleybald, zodat de volleyballers zich met zelfvertrouwen kunnen richten op het vervolg van beker en competitie.



Deel dit bericht met je vrienden!