Alles over s-Gravendeel...
21okt 2012

Wedstrijdverslag ’s-Gravendeel – Stellendam

Doelpuntenmachine ’s-Gravendeel tegen Stellendam weer op gang

Na de ongelooflijke uitslag tegen Rijnmond HS, was de vraag of ’s-Gravendeel weer in staat was om het doelgemiddelde te vergroten. Voor aanvang van de wedstrijd moest trainer Scholts zijn elftal al wijzigen. Tijdens de warming-up bleek Jeffrey van Twist te veel last te hebben van zijn lies, waardoor hij moest afhaken.

Stellendam leek een tactiek te hanteren om het voetballen van ’s-Gravendeel te ontregelen. Daar bleek  ’s-Gravendeel het in de beginfase moeilijk mee te hebben. Want enkele minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Opdam was het Ahmed Aadan, die het doel aan de verkeerde kant van de paal vond na een venijnig schot.

Hierna was het moeilijk voor ’s-Gravendeel om echt gevaarlijk te worden. Het baltempo lag te laag en de vrije mensen konden maar moeilijk gevonden worden.  Daar  kon Stellendam  zelf niet veel tegenover stellen. Na 25 minuten kon ’s-Gravendeel op voorsprong komen, maar de inzet van Vincent Kroon miste kracht.

Er was een half uur gespeeld, en de ban was gebroken. Na een schitterend opgezette aanval was het oud doelman Rémon Barendregt (die zijn handschoenen aan de wilgen gehangen heeft) voor de 1-0 zorgde. Marco Kruithof bediende hem vanaf links op maat, waarna hij beheerst de bal tegen het net schoot.

’s-Gravendeel en haar trainer Scholts kregen kort daarvoor de zoveelste tegenslag te voorduren. Ahmed Aadan werd hardhandig tegen de grond gewerkt, waarna hij geblesseerd het veld moest verlaten. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de kleine Somaliër een breuk in zijn scheenbeen te hebben. Bij terugkomst op sportpark de Trekdam konden de nog aanwezigen zien, dat hij vanaf zijn enkel tot de lies in het gips was gezet. Scholts kan dus ook hem een aantal weken niet inzetten.

Na deze tegenslag vergrootte ’s-Gravendeel echter wel de voorsprong. Marco Kruithof speelde de bal diep op Vincent Kroon, die alleen op doelman Moerkerk afliep. Met een simpele beweging gaf hij de doelman het nakijken, 2 - 0.

Vlak voor rust kon Stellendam de aansluiting aantekenen. Een foutieve pass van Michael Nijssen kon onderschept worden. De jeugdige doelman Ricardo Bakker kon met zijn been redding brengen op de inzet van de op hem afstormende aanvaller van Stellendam.

Een zestal minuten na de rust kreeg de mee opgekomen verdediger Guido Coenen op de rand van de zestien de bal voor zijn voeten. Na enige vertwijfeling en een paar kapbewegingen legde hij de bal naast de hem vrijstaande Rémon Barendregt. Met een fraai schot in de bovenhoek bracht hij de stand op 3-0.

’s-Gravendeel ging in deze fase van de wedstrijd wat meer richting doelman Moerkerk. Dat resulteerde na een uur voetballen in de 4-0. Met een vrije trap wist Arjan Lankhuizen het hoofd van Jordi Nicodem te vinden. De kopbal verdween tegen de paal, maar de oplettende Vincent Kroon kon de terugspringende bal moeiteloos in het lege doel deponeren, 4 - 0.

Met nog een half uur spelen leek ’s-Gravendeel  gas terug te nemen. Het stelde Stellendam in staat om toch nog enkele malen de ingevallen doelman Kevin Ipskamp in actie te laten komen (Ricardo Bakker viel met een liesblessure uit). Maar de doelman hield keurig de nul op het scorebord. Vlak voordat de leidsman het eindsignaal wilde geven, verruimde ’s-Gravendeel de voorsprong. Op aangeven van Melvin Zimmerman tekende voor de tweede keer in successie, Vincent Kroon zijn derde doelpunt aan, 5 - 0. Waardoor de spits in twee wedstrijden op zes doelpunten staat. Door de winst in deze inhaalwedstrijd schuift ’s-Gravendeel op naar de derde plaats.

Volgende week speelt  ’s-Gravendeel wederom op Sportpark de Trekdam. Dan is Rockanje de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.