Alles over s-Gravendeel...
15okt 2012

Wedstrijdverslag Rijnmond HS – VV ’s-Gravendeel

VV ’s-Gravendeel wint met korfbaluitslag van Rijnmond Hoogvliet Sport: 5 – 9

Met ongeloof werd er naar de uitslag van deze wedstrijd gekeken. Men ging er vanuit dat er een typefout was gemaakt. Maar de uitslag staat als een huis.

De lijstaanvoerder had tot nu toe nog geen wedstrijd verloren, maar daar kwam zaterdagmiddag dus verandering in. Gezegd moet worden dat al na 7 minuten de gastheren de eerste opgelegde kans kregen. Maar doelman Ricardo Bakker kon de geplaatste kopbal moeiteloos verwerken.

De daarop volgende aanval van ’s-Gravendeel leverde wel een doelpunt op. De rappe Ahmed Aadan werd goed bediend door Sylvester Baars. De kleine Somaliër slalomde langs enkele spelers en werd door doelman Laurman onreglementair een halt toe geroepen. Scheidsrechter Groenen kon niets anders doen dan naar de elfmeter stip wijzen. Penaltyspecialist Arjan Lankhuijzen benutte de toegewezen strafschop vlekkeloos.

Rijnmond Hoogvliet Sport ging hierna op jacht naar de gelijkmaker. In de 18de minuut werd dat dan ook beloond. Na een uitval van de Hoogvlieters was het Lesley Bax die de gelijkmaker aantekende. Een voorsprong voor de thuisspelende ploeg zat er in, maar Ricardo Bakker en de lat stonden in eerste instantie een tweede doelpunt in de weg. Marco van Zomeren had de 1-2 op zijn voet, nadat er slordig werd uitverdedigd door Rijnmond HS. Echter doelman Laurman kon met de voet redding brengen.

De voorsprong voor  ’s-Gravendeel kwam er wel. De ingevallen Jeffrey van Twist, die na blessureleed zijn eerste minuten maakte dit seizoen, werd binnen de zestien hard in de rug gelopen. Weer wees de leidsman naar de stip, tot ongenoegen van Rijnmond HS. Het was weer Arjan Lankhuijzen die Laurman de verkeerde hoek instuurde.

Vlak voor rust vergrootte ’s-Gravendeel de voorsprong. De kleinste man van het veld, Ahmed Aadan, wist knap een bal door te koppen op Marco van Zomeren, die de vrijlopende Jeffrey van Twist wist te vinden. Met een knappe beweging verraste hij de Rijnmondse verdediging en zette 1-3 op het scorebord.

Rijnmond HS kwam frisser dan ’s-Gravendeel uit de rust. Want er was in deel twee nog geen minuut gespeeld toen Remco de Jong de achterstand voor Rijnmond HS verkleinde. Vanaf dat moment was ’s-Gravendeel wakker geschud. Want in ’no time’ scoorde het er lustig op los.

Een goede combinatie tussen Melvin Zimmerman en Jeffrey van Twist werd goed afgerond door laatstgenoemde.  De 2-5 kwam vanaf de voet van Vincent Kroon in de 58ste minuut, na goed voorbereidend werk van Jeffrey van Twist. Het was weer Vincent Kroon die na 63 minuten doeltreffend was en zijn tweede doelpunt aantekende.  Ook Marco van Zomeren pikte zijn doelpuntje mee. Met een fraai afstandschot zette hij ’s-Gravendeel op een 2-7 voorsprong.

Na dit doelpunt verslapte de concentratie bij ’s-Gravendeel, zeker in verdedigend opzicht. Rijnmond HS kon door twee doelpunten van Nzojobwami Deo tot 4-7 terug komen. En het was hierna nog niet klaar, de man die het scorebord bediende had het druk deze middag, want hij kon in de 80ste minuut er de achtste voor  ’s-Gravendeel op zetten. Deze kwam op naam van Melvin Zimmerman.

4-8 is al een bijzondere stand. Ware het niet dat er in de laatste 8 minuten nog twee keer gescoord werd. Eerst was het Andres Klinger die 5-8 aantekende. Het laatste woord was toch voor ’s-Gravendeel. De uiteindelijke uitslag 5-9 werd door Vincent Kroon in de boeken vastgelegd. Zoals vooraf al gezegd was, een ongelooflijke uitslag. Veertien doelpunten in één wedstrijd, is toch een unicum.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de inhaalwedstrijd op Sportpark de Trekdam tegen Stellendam. Aanvang 14.30 uur.