Dames HWVV Benevia nemen punt mee

10 oktober 2012 door de redactie

Afgelopen zaterdag 6 oktober 2012 speelde de dames van HWVV Benevia de eerste uitwedstrijd van het seizoen in Capelle a/d IJssel tegen King Software / VCN.

De ervaren routiniers uit de Hoekse Waard kwamen de eerste set moeilijk op gang en keken al snel tegen een achterstand van 6-1 aan tegen de jonge meiden van VCN. Na twee tactische time-outs van gelegenheidscoach Leni Schelling wist HWVV Benevia de achterstand via 18-6 nog terug te brengen tot 22-15. De set werd echter verloren met 25-17.

Ook de tweede set werd al snel tegen een  achterstand van 0-5 aangekeken. HWVV Benevia kwam vervolgens iets beter in haar spel en begon voorzichtig met een inhaalslag. Nadat buitenaanvalster Rebecca Nobel met een enkelblessure het veld moest verlaten ging het spel gelijk op, maar kon de achterstand niet meer worden ingehaald. De set werd uiteindelijk verloren met 25-18.

De derde set ging in het begin aardig gelijk op, maar via 11-8 en 19-10 wist Capelle deze set uiteindelijk makkelijk te winnen met 25-13.

De dames van HWVV Benevia waren er de vierde set er echter op gebrand om het bonuspunt niet aan VCN te geven en zij wisten door een goede service en het ontregelen van het spel van de tegenstanders een voorsprong te pakken van 4-11. VCN kwam naarmate de set vorderde steeds dichterbij, maar de bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind met 21-25 en kon er een punt mee terug naar de Hoekse Waard worden genomen.