Volleybal: Winst heren BeneVia in streekduel

27 september 2012 door de redactie

’s-Gravendeel, 23 september – De heren van HWVV BeneVia zijn het seizoen begonnen met een zwaarbevochten 3-2 overwinning tegen Next Volley 3 uit Dordrecht.

Bij de ’s-Gravendelers zijn aanvallers Michael Vlasblom en Peter Nederlof overgeheveld uit het tweede team. De nieuwelingen konden nog geen stempel drukken op het ’s-Gravendeelse spel.

In hoog tempo golfde de wedstrijd op en neer. De thuisploeg won de eerste en derde set (26-24 en 30-28). Next Volley was in de tweede en vierde set sterker (21-25 en 19-25).

In de beslissende vijfde set bleek BeneVia dan toch net stabieler. Joost Strijker en Pieter Uitterlinden maakten blokkerend het verschil en Lennert van der Wulp zorgde met een paar slimme geplaatste services voor de setwinst, 15-13, waarna de Seuters een moeizame maar uiteindelijk verdiende overwinning op de streekrivaal konden vieren.