logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Onder vaders vleugels', vierde boek over gevleugelde familie'
12jan 2018

'Onder vaders vleugels', vierde boek over gevleugelde familie

Deze maand verschijnt het vierde boek over het kraaiengezin, dat de auteur van de boeken, Arie Pieters al bijna vier jaar volgt. Het laatste jaar was waarschijnlijk het jaar wat de meest verrassende en wonderlijke ontdekkingen heeft opgeleverd. 'Onder vaders vleugels' is de weerslag van alle belevenissen van de gevleugelde familie in de afgelopen elf maanden.

Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor regiokrant Het Kompas. Eerder schreef hij o.a. ook boeken over de monumentale bomen en de natuur in de Hoeksche Waard. Hij is van jongs af aan altijd al geïnteresseerd geweest in vogels, dieren en de natuur in het algemeen.

Met vogels heeft hij altijd een speciale band gehad. Het dagelijks volgen van een kraaienpaar en later ook hun jongen begon oorspronkelijk in juni 2014 met het idee om een serie mooie foto's te kunnen maken, maar uiteindelijk werd het veel meer. Het leverde (en levert nog steeds) een schat aan gegevens op over het dagelijkse leven van de vogels. Al snel bleek dat één boek absoluut niet voldoende was om alle feiten en weetjes in op te tekenen en nu is dus nummer vier in de serie; 'Onder vaders vleugels' een feit.

Alles wat de schrijver de afgelopen elf maanden meemaakte met de kraaienfamilie en wat de moeite waard is van het vermelden, kwam in het nieuwe boek terecht. In 'Onder vaders vleugels' maakt de lezer ondermeer kennis met de 'commissie stiekem' en met de afdeling 'forensisch onderzoek' van 'Kraaienland', zoals het territorium van het dynamische kraaienpaar sinds het tweede boek wordt genoemd.

Maar we leren ook over familiebezoekjes binnen de kraaienfamilie en hoe gaat het met de zwakkere 'broeders'? Is er ruimte voor jongen die tegen fysieke problemen aanlopen...? In natuurdocumentaires leren we toch altijd dat er in de natuur geen ruimte is voor zwakke en verzwakte dieren of vogels? Maar misschien zorgen juist de slimste vogels van het land wel voor een uitzondering op die regel? Kraaien staan inmiddels te boek als bijzonder slim, maar er is veel meer dat deze vogels zo fascinerend maakt.

Dit vierde boek voegt een nieuw en volstrekt uniek hoofdstuk toe aan de 'ontdekkingsreis', die het dagelijks volgen van zwarte kraaien is geworden voor de auteur. Is de hoofdpersoon van dit boek misschien een spreekwoordelijke 'witte raaf' onder de kraaien? Het antwoord op die vraag krijgt men aan het einde van het boek.

'Onder vaders vleugels' (150 pagina's, ISBN: 9789462546578) is gepubliceerd via Mijnbestseller.nl. Het boek is onder andere te koop/bestellen bij www.mijnbestseller.nl, de Bruna te 's-Gravendeel, ECI en elke boekhandel in Nederland: prijs: € 15,00.



Deel dit bericht met je vrienden!