logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Herinneringen aan 'De Nest': Nieuw boek van Arie Pieters'
15aug 2017

'Herinneringen aan 'De Nest': Nieuw boek van Arie Pieters

In dit boek reizen we terug in de tijd, naar met name de jaren vijftig, zestig en zeventig. Wij nemen dan een kijkje in de 's-Gravendeelse wijk 'De Nest', zoals die er tot aan 2009 uit heeft gezien. We proeven weer de sfeer van de oude 'Nest'.

Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame &promotie en freelance correspondent voor regiokrant Het Kompas. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de natuur in de regio waar hij zelf woont; de Hoeksche Waard.

In dit boek reizen we terug in de tijd, naar met name de jaren vijftig, zestig en zeventig. Wij nemen dan een kijkje in de 's-Gravendeelse wijk 'De Nest', zoals die er tot aan 2009 uit heeft gezien.

In de periode 2009-2017 is de wijk tijdens een herstructurering ingrijpend gewijzigd. Zo'n driekwart van de huizen die na de Tweede Wereldoorlog en in de jaren na de Watersnoodramp van 1953 zijn gebouwd, zijn inmiddels vervangen door nieuwbouw.

Aan de hand van vele tientallen foto's proeven we in dit boekje weer even de sfeer van de oude 'Nest'.

Markante gebouwen, TV-antennes, 'lege' straten

Rond de zestig foto's geven de sfeer weer van de wijk 'De Nest' tussen pakweg 1950-1980. Veel van de huizen die tijdens de herstructurering zijn verdwenen/gesloopt, zijn destijds gebouwd in een periode van woningnood.

En aan de hand van de foto's kijken we nog een keer naar markante gebouwen, zoals b.v. de vroegere Willem de Zwijger school en zien we ook de veranderingen die plaatsvinden: Zo verschijnen rond 1955 de eerste TV-antennes op de daken, staan bijna overal de 'typische jaren zestig heggen' in de tuinen en waren de straten tot aan 1964/1965 nog grotendeels 'autoloos'.

In het boek wordt ook aandacht besteed aan het succes van de kluswoningen, die ondermeer in de Wilhelminastraat staan en natuurlijk komt ook het vroegere veer nog even 'voorbij' in het boekje.

'Herinneringen aan 'De Nest' (80 pagina's, ISBN: 9789463422642) is ondermeer te bestellen via de webwinkel van de uitgever: Website: www.mijnbestseller.nl De prijs is €12,99. Ook bij elke goede boekhandel kan men het boek bestellen.



Deel dit bericht met je vrienden!