logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Etappe-aankomst niet in Hoeksche Waard'
07jul

Etappe-aankomst niet in Hoeksche Waard

Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) en de organiserende stichting hebben besloten te stoppen met hun poging om de aankomst van een etappe van de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour) binnen te halen.

Na een aantal jaar in gesprek te zijn geweest met eventorganisatie Golazo en andere uitvoerende en ondersteunende partijen blijken de financiële risico’s te groot. De tour doet in 2018 dan ook definitief niet de Hoeksche Waard aan.

Nieuwe naam

De nieuwe naam voor de wielerkoers is de belangrijkste factor waardoor het lastig is om het evenement financieel sluitend te krijgen. BinckBank Tour is – zeker in Nederland - minder toonaangevend en dat heeft consequenties voor het nevenprogramma. Er kunnen namelijk minder activiteiten rondom het wielerevenement georganiseerd worden.

UCI World Tour

De Binckbank Tour, voorheen Eneco Tour, is een jaarlijkse wielerkoers voor profwielrenners. De tour vindt meestal plaats in de maand augustus en maakt deel uit van het UCI World Tour klassement, één van de belangrijkste wielercompetities van de wereld.

De wedstrijd wordt verreden in Nederland en België. Golazo is de eventorganisatie die het evenement in Nederland en België verkoopt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Uw advertentie hier?

Klik voor meer informatie