logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'HartVeilig Wonen in Binnenmaas'
04jul

HartVeilig Wonen in Binnenmaas

Op maandag 3 juli 2017 verklaarde wethouder Arie Mol tijdens een officiële bijeenkomst gemeente Binnenmaas HartVeilig. De bijeenkomst vond plaats bij sporthal Duyvesteyn in Maasdam.

Sporthal Duyvesteyn is één van de organisaties die een AED aan het project HartVeilig Wonen beschikbaar hebben gesteld; de AED kast hing eerst binnen en is nu aan de buitenzijde van het gebouw geplaatst. Hiermee is de kast voor iedereen toegankelijk geworden.

Gemeente Binnenmaas is enige tijd geleden gestart met het project Hartveilig Wonen. Met het project Hartveilig Wonen is een netwerk van vrijwilligers opgezet die kunnen reanimeren/defibrilleren.

In 2017 hebben in totaal 117 mensen deelgenomen aan de training. Het totale aantal vrijwilligers dat zich heeft aangemeld bij HartVeilig Wonen bedraagt op dit moment 469. Zij zijn oproepbaar om hulp te verlenen bij een hartstilstand. De acute zorg bij een hartstilstand wordt met dit krachtige reanimatienetwerk van vrijwilligers flink versterkt. Daarnaast zijn er steeds meer Automatische Externe Defibrillators (AED’s) beschikbaar.

Een werkgroep van vrijwilligers heeft onder leiding van HartVeilig Wonen een inventarisatie gemaakt van de AED’s in Binnenmaas en contact opgenomen met organisaties om hun AED beschikbaar te stellen. Ook zijn sponsoren gezocht.

Het resultaat is dat er nu in totaal 27 buitenkasten met daarin AED’s beschikbaar zijn op verschillende plekken in Binnenmaas. Daarmee is de dekking in de dorpen compleet. In de komende tijd wordt nog specifiek gekeken naar mogelijkheden in het buitengebied.

In veel gebouwen waren al AED’s aanwezig, maar die zijn onbereikbaar voor het publiek als het  gebouw in kwestie gesloten is. De buitenkasten zijn in noodgevallen altijd bereikbaar.

14 AED’s zijn in bruikleen gegeven door organisaties/ sponsoren en 13 buitenkasten zijn aangeschaft door gemeente Binnenmaas. Met dank aan de vele vrijwilligers en sponsoren is Binnenmaas hiermee HartVeilig geworden.

Wethouder Arie Mol heeft dan ook tijdens de bijeenkomst zijn dank uitgesproken aan de inzet van al deze mensen en sponsoren. “En nu is het aan ons als samenleving om er met elkaar voor te zorgen dat de kasten en de AED’s schoon en heel blijven. Ze kunnen immers het verschil maken tussen leven en dood.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Uw advertentie hier?

Klik voor meer informatie