logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Onderscheiding voor vertrekkend dijkgraaf' Foto: Bisonder Producties
30jun 2017

Onderscheiding voor vertrekkend dijkgraaf

Op 30 juni 2017 neemt Jan Geluk na een ambtsperiode van 12 jaar formeel afscheid als dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta. Donderdag 29 juni ontving hij een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Naussau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de laatste verenigde vergadering die Geluk voorzat. Burgemeester Gerard Rabelink was hiervoor speciaal vanuit Schouwen-Duiveland naar het waterschapshuis in Ridderkerk gekomen.

Geluk, die per 1 juli met pensioen gaat, ontving de onderscheiding voor zijn werk en aandacht voor waterveiligheid en met name voor de zorg voor sterke en stevige dijken. In de periode 2007-2013 moest het Hoogwaterbeschermingsprogramma opgebouwd worden in een intensieve samenwerking met alle waterschappen, het Rijk, de provincies en de gemeenten. Geluk heeft onder meer vanuit zijn functie als dagelijks bestuurder van de Unie van Waterschappen met de portefeuille hoogwaterbescherming/dijken, intensief aan deze zware opgave bijgedragen.

‘In de twaalf jaar van mijn ambtsperiode hebben wij lokaal en regionaal vele opgaven ingevuld. Ik noem de omvangrijke dijkversterkingen, investeringen in waterberging en -afvoer, inpassing van het Kierbesluit en vele andere betekenisvolle dossiers. Ik durf te stellen dat waterschap Hollandse Delta zich in die periode heeft weten te ontwikkelen tot een professionele en financieel solide waterautoriteit. Met een goed gevoel en vol vertrouwen neem ik afscheid en draag ik het waterschap gaarne over aan mijn opvolgster, mevrouw Ingrid de Bondt.”, aldus vertrekkend dijkgraaf Geluk.



Deel dit bericht met je vrienden!