logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inloopbijeenkomst windmolenlocatie Oude Maas'
29jun 2017

Inloopbijeenkomst windmolenlocatie Oude Maas

Op maandagavond 3 juli 2017 is er een inloopavond over de windmolenlocatie Oude Maas. Volgens plan komen er aan weerszijden van de Heinenoordtunnel in totaal vijf windmolens met een tiphoogte van maximaal 187 meter.

Tussen 19.30 uur en 21.30 uur kunnen belangstellenden binnenlopen in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Tijdens deze inloopavond zijn het ontwerpbestemmingsplan, de Nota van Inspraak, de aanvragen omgevingsvergunning en een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst in te zien.

De initiatiefnemer Eneco & Renewable Factory, het bureau Bosch & Van Rijn (zij hebben het ontwerpbestemmingsplan opgesteld) en medewerkers van de gemeente en de omgevingsdienst zijn bij deze bijeenkomst aanwezig om vragen te beantwoorden of een nadere toelichting te geven.

Ontwerpbestemmingsplan en Nota van Inspraak

Op 20 juni heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij horende Nota van Inspraak. Het milieueffectrapport (MER) is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

In de Nota van Inspraak zijn de inspraakreacties die zijn ontvangen op het voorontwerpbestemmingsplan en het MER beantwoord. Beiden lagen van 27 maart tot 8 mei ter inzage. Ook is in de Nota aangegeven welke inspraakreacties hebben geleid tot een aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan.

Omgevingsvergunning en anterieure overeenkomst

Voor windmolens 1 en 2 heeft Eneco Wind B.V. een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Voor windmolens 3, 4 en 5 heeft Renewable Energy Factory B.V. dit gedaan. De ontwerpbesluiten op deze aanvragen liggen – met bijbehorende stukken – tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Op 6 juni heeft het college de anterieure overeenkomst voor het windpark Oude Maas vastgesteld. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over onder andere planschade, kosten, participatie, bouwrijp maken, planning en beperking van de overlast. De overeenkomst is op 22 juni door beide partijen, initiatiefnemer en gemeente, ondertekend.

Ter inzage

De gemeente vindt directe betrokkenheid en inbreng van omwonenden, andere bestuursorganen, bedrijven en maatschappelijke organisaties bij de totstandkoming van plannen belangrijk. Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief o.a. de nota van inspraak), de aanvraag omgevingsvergunning en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen van maandag 26 juni tot en met maandag 7 augustus 2017 voor een ieder ter inzage.

Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de aanvragen omgevingsvergunning indienen. Het indienen van zienswijzen of bezwaar tegen de anterieure overeenkomst is niet mogelijk. De ter inzage liggende stukken zijn ook te lezen via www.binnenmaas.nl en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!