logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Overeenkomst Binnenmaas en IJs- en skeelerclub Puttershoek'
21jun 2017

Overeenkomst Binnenmaas en IJs- en skeelerclub Puttershoek

Wethouder Mol van gemeente Binnenmaas en bestuursleden Westdijk en Van de Graaf van de IJs- en skeelerclub Puttershoek ondertekenden 20 juni 2017 een opstalrechtakte en samenwerkingsovereenkomst. Ook de heer Mijnster van aannemingsbedrijf KWS woonde de bijeenkomst bij.

Volgens de meerjaren onderhoudsplanning van de gemeente moet de ijs- en skeelerbaan in 2017 vervangen worden. Op 30 maart 2017 besloot de raad hier haar medewerking aan te verlenen en een extra krediet beschikbaar te stellen van € 96.000. Daarmee komt de totale bijdrage van de gemeente aan het project op € 197.000.

De wensen van de vereniging bestaan uit het vervangen van de huidige 400 meter baan en het aanleggen van een nieuwe 200 meter baan. Het extra krediet van de gemeente wordt daarvoor ingezet. Om in de winter sneller te kunnen beschikken over natuurijs worden beide banen voorzien van wit asfalt. Dit asfalt bevriest sneller. Wit asfalt is duurder dan regulier zwart asfalt. De vereniging neemt deze meerkosten voor haar rekening.

Naast het schaatsen en skeeleren wordt er op het verenigingscomplex bijna dagelijks jeu des boules gespeeld. Deze sport wint aan populariteit. Daarom wil de vereniging extra jeu des boulesbanen aanleggen en deze voorzien van een overkapping. Dit wordt ook wel een ‘bouledrome’ genoemd. De kosten voor de bouw van de bouledrome vallen onder de verantwoordelijkheid van de ijs- en skeelerclub.

De vereniging start deze week met de uitvoerende werkzaamheden en verwacht in oktober/november dit jaar beide projecten afgerond te hebben.



Deel dit bericht met je vrienden!