logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Winnaar fotowedstrijd CCHW'
12jun 2017

Winnaar fotowedstrijd CCHW

In april 2017 heeft de Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) akkerbouwers in de Hoeksche Waard opgeroepen om foto’s van het verplaatsen van nesten  of het beschermen of “ontwijken “ daarvan tijdens de werkzaamheden op hun akker met ons te delen.

Het doel was niet alleen de agrariërs meer bewust te maken van hun bijdragen aan (agrarisch) natuurbeheer maar ook hierover meer publiciteit te geven naar burgers.

Maandag 12 juni  is de winnaar bekend geworden. De winnende foto is ingestuurd door de heer De Lijster uit ’s-Gravendeel.

De beoordeling van de jury geeft aan dat de foto van de heer De Lijster een goed beeld geeft van de kwetsbaarheid van het agrarisch natuurbeheer. Een nietig klein nestje versus de grootschalige moderne hightech akkerbouw, waarbij het mensenwerk blijft om een goede balans tussen cultuur (akkerbouw) en natuur te vinden. Toch is het uiteindelijk aan de agrariër om de keuze te maken voor natuur, zoals de foto laat zien. De heer de Lijster laat het nest liggen en ontwijkt dit bij het poten van de aardappelen. Een voorbeeld hoe het moet!

Naast deze foto heeft CCHW tientallen foto’s mogen ontvangen die stuk voor stuk de betrokkenheid aangeven van de agrarische sector bij natuurbeheer.

CCHW

CCHW is  belast met de uitvoering van het agrarisch natuurbeheer en behartigt hiervoor de taken m.b.t. het weidevogelbeheer en de regeling voor het akkerrandenbeheer in de Hoeksche Waard.

CCHW is daarmee de komende jaren(2016-2021) het aanspreekpunt voor de agrarische natuurontwikkeling in de Hoeksche Waard voor zowel de Provincie, Rijk en EU als voor de (deelnemende) agrariërs.



Deel dit bericht met je vrienden!