logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Cavent op weg naar 100 x 50'
10jun

Cavent op weg naar 100 x 50

Nog een paar aanmeldingen er bij en dan gaan er bij Cavent 100 Hoeksche Waardse 50-ers op de foto.

Cavent, de Hoeksche Waardse zorginstelling, wordt dit jaar 50. Dat wordt natuurlijk gevierd. Een van de manieren is om met zoveel mogelijk Hoeksche Waarders die dit jaar ook 50 worden samen op de foto te gaan. Op 17 juni komt de beroemde groepsfotograaf Joop Reijngoud naar boerderij Bouwlust aan de Greup om alle 50-ers in een echte Hoeksche Waardse omgeving op de plaat te zetten.

“We zitten nu op bijna 90 deelnemers”  zegt Jan Windey, directeur van Cavent. “Dat is mooi maar het zou toch leuk zijn als we dat net over de 100 weten te trekken. Dus ben je van 1967, kom dan meedoen”.  Bij Cavent merken ze dat het voor veel van de mensen die meedoen het net een reünie is. “Als je allemaal in hetzelfde jaar geboren bent  hebben de meesten ook wel bij elkaar in de klas gezeten of met elkaar gespeeld. De Hoeksche Waard is zo overzichtelijk dat veel mensen elkaar wel kennen”, aldus Jan Windey. Zo is het evenement ook weer een mooie gelegenheid om bekenden van vroeger tegen te komen.

Joop Reijngoud is niet de minste.  Van Beatrix die samen met honderden leeftijdsgenoten op de foto gaat, een grote groep Feijenoordliefhebbers tot grote families. Hij heeft ze allemaal voor de camera gehad. Voor het boek “De Zuiderlingen” heeft Reijngoud 155 groepsfoto’s gemaakt van  bewoners in alle buurten van Rotterdam Zuid.  Nu is het dus de beurt aan de Hoeksche Waard.

“Wij willen graag onze verbondenheid met de Hoeksche Waard zichtbaar maken” zegt Jan Windey. “Wij zijn van dit eiland, onze cliënten en hun familie komen hier vandaan en ook veruit de meeste van onze medewerkers zijn Hoeksche Waarders. Dus wat is er mooier dan met zoveel mogelijk Hoeksche Waarders op de foto te gaan”

De foto zal een week later paginagroot in Het Kompas worden gepubliceerd.  Iedereen die deelneemt krijgt natuurlijk ook zelf een exemplaar van de foto.

Als je 50 jaar wordt mag je trakteren dus voor alle deelnemers aan de fotosessie ligt er op  zaterdag 17 juni een cadeautje klaar.

Ook meedoen?

Ook geboren in 1967 en je wil meedoen? Meld je dan aan via foto@cavent.nl of kom op zaterdag  17 juni rechtstreeks naar boerderij Bouwlust, Stougjesdijk 126  aan de Greup.

De fotoshoot begint om 14.00 uur. Ken je iemand anders die geboren is in 1967? En neem je klasgenoten mee.Deel dit bericht met je vrienden!