logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uitgevlogen: Een nieuw boek van Arie Pieters'
05apr

Uitgevlogen: Een nieuw boek van Arie Pieters

'Uitgevlogen' is het derde boek over de dagelijkse belevenissen van een kraaiengezin in 's-Gravendeel. Het geeft een soms indringend beeld over wat kraaienouders allemaal meemaken en moeten doorstaan om te zorgen dat hun jongen overleven. Het boek is het vervolg op 'Kraaienland' en 'A life in black & white'.

Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor regiokrant Het Kompas.

Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de natuur in de regio waar hij zelf woont; de Hoeksche Waard. Hij is van jongs af aan altijd al geïnteresseerd geweest in vogels, dieren en de natuur in het algemeen.

'Uitgevlogen' is het derde boek over de belevenissen van het kraaiengezin, dat hij dagelijks heeft gevolgd de afgelopen (bijna) drie jaar. Het geeft een soms indringend beeld over wat kraaienouders allemaal meemaken en moeten doorstaan om te zorgen dat hun jongen de eerste maanden van hun leven heelhuids doorkomen.

En hoe gaan kraaien om met tegenslagen? Wat zal er gebeuren als blijkt dat de jongen extra zorg nodig hebben, of door aanvallen van natuurlijke vijanden verzwakt zijn geraakt? Is de natuur dan echt 'keihard'? Of is dat een 'menselijke' kwalificatie, die soms in de praktijk heel anders uit kan pakken...? In 'Uitgevlogen' kan de lezer meeleven met de beide jongen, die op de rand van volwassenheid het territorium van hun ouders gaan verlaten.

In 'Uitgevlogen' blijkt dat jonge kraaien lang niet altijd heelhuids de eerste maanden buiten het nest door kunnen komen. En dat hun ouders het soms op moeten nemen tegen natuurlijke vijanden die een flink stuk groter zijn dan zijzelf.

Verder komen in het boek tal van gevleugelde 'buren' voorbij van het kraaienpaar, zoals o.a. de witte kwikstaarten, die elk jaar trouw weer neerstrijken op dezelfde locatie na hun reis vanuit het zonnige zuiden, de scholeksters, eksters, de merels en de visdiefjes, die de Dordtse Kil als jachtgebied hebben.

In 'Uitgevlogen' krijgt de lezer ook een beeld hoe de relatie tussen die vogels en de kraaienfamilie is. En dat levert soms hele verrassende conclusies op.

'Uitgevlogen' is uitgegeven via Mijnbestseller.nl Mijnbestseller.nl is een self publishing platform dat iedere schrijver in staat stelt om op een professionele wijze zijn boek uit te geven. Mijnbestseller.nl ondersteunt de schrijver bij het schrijven, opmaken en publiceren van zijn boek.

'Uitgevlogen' omvat 140 pagina's en enkele tientallen zwart-wit foto's. Prijs: €14,50.

Het is onder andere te koop bij www.mijnbestseller.nl. Website: www.mijnbestseller.nl En via elke goede boekhandel.Deel dit bericht met je vrienden!