logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IJsbaan asfalteren voor extra parkeerplaatsen'
05apr

IJsbaan asfalteren voor extra parkeerplaatsen

Peet van Meel van de VVD Binnenmaas heeft in de raadsvergadering van 30 maart 2017 vragen gesteld aan het college over de ijsbaan in 's-Gravendeel.

Parkeren bij het sportpark De Trekdam in 's-Gravendeel is al meer dan 15 jaar een probleem, parkeerterrein staat regelmatig bom vol, auto's staan dan ook op onmogelijke plaatsen, wat gevaar kan opleveren bij eventuele calamiteiten.

Bij een vol parkeerterrein worden de auto's ook gedumpt in de naastgelegen woonwijk, wat veel irritatie oproept bij de bewoners.

Dit parkeerterrein wordt intensief gebruikt door de gebruikers en bezoekers van de voetbalvereniging 's-Gravendeel, de tennis, de korfbal, sporthal, zwembad en de ijsbaan.

Aansluitend aan dit parkeerterrein ligt de ijsbaan, mooi terrein van zo'n 8100 m2, deze wordt elk jaar op 1 december onder water gezet, dit duurt 2 1/2 dag, afgelopen winter is het helaas voor niets geweest, er is niets geschaatst.

Door deze baan te asfalteren is het parkeerprobleem opgelost, kunnen er zeker 200 auto's op en bij een opstaand randje is het voor de ijsclub geweldig, want dan kunnen zij in de winter bij komende vorst binnen een paar uur de baan onder water zetten en bij een paar centimeter ijs kan er geschaatst worden, afgelopen winter was de baan zeker 7 dagen open geweest dit betekent een leuke omzet voor de ijsclub, veel nieuwe leden en voor duizenden burgers veel ijsplezier en de kinderen kunnen eindelijk eens schaatsen leren.

Zo'n terrein kan buiten de winter ook voor andere activiteiten gebruikt worden, in de zomer voor jeugdactiviteiten, scholen kunnen er gebruik van maken, er kan geskeelerd worden, mooi als oefenterrein voor muziekkorpsen, misschien kan de skatebaan weer terugkomen, mogelijkheden zat.Deel dit bericht met je vrienden!