logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pannenkoekdag op OBS De Schelf'
17mrt

Pannenkoekdag op OBS De Schelf

Iedereen heeft het altijd maar druk, druk, druk. Hierdoor krijgen onze opa's en oma's niet altijd de aandacht die ze verdienen. Op Nationale pannenkoekdag brengen we hier op OBS De Schelf in ‘s-Gravendeel verandering in. Onder het motto 'Bak mee voor ouderen!' zetten de leerlingen in groep 7 ouderen in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken!

Een eeuwenoude traditie

In Engeland, Ierland en Australië wordt al eeuwenlang Pannenkoekdag gevierd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag. Aswoensdag is de eerste dag van de christelijke vastenperiode, wat vroeger betekende dat je 40 dagen lang geen eieren, melk en vetten mocht eten. En omdat het zonde was om die ingrediënten weg te gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken.

Scholieren bakken voor ouderen

Tegenwoordig wordt er niet meer zo streng gevast. Maar pannenkoeken eten is nog steeds een feest voor jong en oud. Vandaar dat wij op onze school deze traditie ook hebben geïntroduceerd en we op Pannenkoekdag wat extra aandacht besteden aan de oudere medemens. Want waarmee kan dat nu beter dan met een pannenkoek? Daarom doen wij, in samenwerking met onze betrokken ouderraad, mee met de Nationale Pannenkoekdag.

Omwonenden ontvangen al jarenlang een uitnodiging voor een pannenkoekenlunch.
OBS De Schelf vindt het van groot belang dat kinderen niet alleen leren rekenen, lezen en schrijven, maar ook hoe je om moet gaan met anderen. Naast het leren pannenkoeken bakken en natuurlijk afwassen komen er vaardigheden aan bod als bedienen en optreden als een goede gastheer of -vrouw.

De relatie met de buurt versterken is een andere reden waarom de school meedoet. Jaarlijks bezoeken erg veel grootouders van leerlingen en buurtbewoners met veel plezier de school. De reacties van de bezoekers zijn hartverwarmend. Opa's en oma's vinden het heel erg leuk leuk om hun kleinkinderen op school in actie te zien. Omwonenden zien het als een soort reünie van buurtbewoners. Het zal op vrijdag 24 maart waarschijnlijk weer gezellig druk worden in ons tijdelijk restaurant!!Deel dit bericht met je vrienden!