logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
16sep 2016

Eerste bezoek aan koploper Energieke Regio Hoeksche Waard

Kleinjan's Aardappelhandel B.V. in Goudswaard werd als eerste bedrijf bezocht in het kader van de Energieke Regio. Energieke Regio helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaren en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. In de Hoeksche Waard is nog veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels nemen de eerste 8 bedrijven deel aan Energieke Regio Hoeksche Waard.

Bezoek eerste in reeks

De wethouders Duurzaamheid van de Hoeksche Waard - Gerard den Boer (Korendijk), Wouter Joosten (Binnenmaas), Bas Boelhouwers (Cromstrijen), Piet van Leenen (Oud-Beijerland) - brachten samen met Martin Roobol (programmamanager SOHW) en Ilse Voogt (regionaal projectleider Energie en Klimaat) op donderdag 15 september 2016 een bezoek aan Kleinjan's Aardappelhandel B.V. te Goudswaard. Helaas kon wethouder Paulien Tanja (Strijen) niet bij het bedrijfsbezoek aanwezig zijn. Het bedrijf uit Goudswaard wordt gezien als een van de acht koplopers en heeft al veel bereikt op het gebied van duurzaamheid. Een compliment waard, aldus het bezoekend team! Het bedrijfsbezoek was de eerste in een reeks.

Dag van de Duurzaamheid

Op maandag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, vindt een inspiratiesessie Energieke Regio plaats bij de Rabobank in Heinenoord. Ondernemers die willen bijdragen aan een energieke Hoeksche Waard zijn hier welkom.

Met de aanpak van Energieke Regio - de toepassing van duurzaamheidsmaatregelen - kan geld worden bespaard. Ook kan een bedrijf zich beter positioneren als maatschappelijk verantwoorde organisatie.

Medio september zullen de uitnodigingen worden verstuurd voor de inspiratiesessie.

Bedrijven/personen die hiervoor uitgenodigd willen worden kunnen ook zelf contact opnemen met Jaap Willem Eijkenduijn, Stichting Energieke Regio 06 - 53 15 91 75 of Ilse Voogt, regionaal projectleider, 088 - 647 10 28.



Deel dit bericht met je vrienden!