logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veilig door de Kiltunnel' Foto: W. Vergeer
16jun 2016

Veilig door de Kiltunnel

Leerlingen van de groepen 8 van cbs De Bouwsteen uit 's-Gravendeel fietsten vandaag heen en weer door De Kiltunnel en "maakten kennis" met de roltrappen. Vooraf werd aan de hand van een DVD uitgebreid ingegaan op de mogelijke gevaren voor weggebruikers die door de tunnel gaan en ook wat je kunt doen in een noodsituatie.

Dit alles in het kader van het project 'van dorp naar (de grote) stad speciaal voor schoolverlaters in het Kildorp. Naast medewerkers van De Kiltunnel waren er ook mensen van de NS aanwezig, die een indrukwekkend programma hadden over de gevaren van het spoor en dan met name de (bijna) ongelukken op al dan niet bewaakte overgangen.

De jongerenwerker van de gemeente Binnenmaas vertelde over hun werk o.a. in jongerencentrum Orion, van waaruit deze voorlichtingslessen werden gegeven.

Ook de wijkagent was weer paraat o.a. om de fietsen van de kinderen te controleren. Hij had hier niet veel werk aan, want de meeste kinderen hadden als voorbereiding op hun middelbare schooltijd al een gloednieuwe fiets ter beschikking.

Na dit project kunnen we toch weer zeggen dat de kinderen aardig zijn voorbereid op hun naaste toekomst!



Deel dit bericht met je vrienden!