logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Korendijk plaatst extra afvalbakken'
03jun 2016

Korendijk plaatst extra afvalbakken

In februari 2016 is Korendijk een actie gestart om de overlast van hondenpoep en zwerfafval terug te dringen.

De hondenbezitters ontvingen een bon voor een gratis Mini-Roll Pocket die bij de gemeente kon worden afgehaald. Het minitasje met het rolletje plastic hondenpoepzakjes kan bij het uitlaten van de hond aan de riem geklikt worden. Zo zit men nooit onthand om de hondenuitwerpselen op te ruimen.

De mogelijkheid om het volle zakje, papiertjes of andere verpakkingen in de directe omgeving in een afvalbak te deponeren was nog een punt van aandacht. Wij riepen de hondenbezitters en de wandelaars op om ons te informeren over de beste plaatsen voor afvalbakken. Zo’n 35 reacties kwamen hierop bij ons binnen. Dit heeft geresulteerd in het bijplaatsen van 14 nieuwe afvalbakken en het herplaatsen van 3 bestaande bakken, verdeeld over de 4 dorpen en buurtschap Nieuwendijk.

Wethouder Den Boer en beleidsambtenaar milieu Alex Brand hebben op donderdag 2 juni met behulp van de firma Van der Schee uit Goudswaard de eerste afvalbak geplaatst aan de Reigerstraat in Piershil. De overige bakken worden de komende weken geplaatst.



Deel dit bericht met je vrienden!