logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Afsluiting kunstproject De Schelf'
11mrt 2016

Afsluiting kunstproject De Schelf

Op donderdagavond 17 maart 2016 sluit OBS De Schelf in ‘s-Gravendeel het jaarlijkse project af met een kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur voor leerlingen, ouders en alle andere belangstellenden.

Ook opa’s en oma’s, familieleden en alle belangstellenden, die zich deze kans niet willen laten ontnemen zijn van harte welkom.

Alle groepen zijn op eigen wijze de afgelopen 2 weken volop aan de slag gegaan met veel verschillende facetten van kunst en cultuur.

Het gehele “kunstfeest” startte eigenlijk tijdens de viering van het 40-jarig jubileum in januari. Elke groep maakte een groepsschilderij met bloemen en deze worden inmiddels permanent tentoongesteld in de centrale hal van de school.

Wat is er allemaal tijdens de projectweken gepresteerd?

Er is een gastdocent fotografie op bezoek geweest in een groep en er is een tentoonstelling bezocht.

Elk kind op de Schelf heeft een eigen uniek kunstwerk ontworpen en dat ook gesigneerd. Vervolgens is het kunstwerk gekopieerd en digitaal in een eigen persoonlijk museum geplaatst.

Kinderen en hun ouders kunnen dat persoonlijke digitale museum laten bezoeken door vrienden en bekenden.

En zoals het ook in een echt museum mogelijk is kan in de webshop van het digitale museum een afdruk worden besteld van het kunstwerk op zaken als een mok, broodtrommel, wenskaart of placemat. Op deze wijze voelt elk kind zichzelf een echte kunstenaar met een museum en verkoop van reproducties.

De volgende deelonderwerpen zijn in verschillende groepen onder de aandacht gebracht:

  • Beroemde schilders als Vincent van Gogh, Mondriaan, Picasso en Keith Haring
  • Architectuur
  • Fotografie
  • Beeldhouwen en speksteen bewerken

In elk lokaal is tijdens de afsluitende kijkavond veel te zien en te beleven. De kinderen en leerkrachten hebben met plezier gewerkt aan dit onderwerp en dat is duidelijk te zien.

Naast het leren van veel nieuwe wetenswaardigheden over kunst zijn de kinderen echt creatief bezig geweest.

Dat laat zien, dat een basisschool als OBS de Schelf veel meer te bieden heeft dan alleen rekenen, taal en schrijven. Het realiseren van een breed onderwijsaanbod staat op deze basisschool hoog in het vaandel!



Deel dit bericht met je vrienden!