logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voorleesontbijt op De Bouwsteen' Foto: W. Vergeer
27jan 2016

Voorleesontbijt op De Bouwsteen

De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen. Op scholen, peuterspeelzalen en in bibliotheken wordt dezer dagen veel nadruk gelegd op het belang van voorlezen.

Op pcbs De Bouwsteen in 's-Gravendeel werd begonnen met het Nationaal Voorleesontbijt; uiteenlopende gasten kwamen in de groepen voorlezen, terwijl de kinderen van hun ontbijtjes genoten. Zo waren er bijvoorbeeld de moeder van de jarige Sofie in groep 3, oud-directeur Jaap Groeneveld in groep 5 en directeur van csg De Waard, Bert Tuk in groep 8.

In groep 1 was Anne Vree te gast om voor te lezen uit haar eigen prentenboek: Daarheen, kleine Egel! Anne was ooit zelf leerling op De Bouwsteen en volgde na de middelbare school kunstacademie Willem de Kooning in R'dam. Daar studeerde ze deze zomer af als illustrator. Afgelopen kerst waren er prachtige kerstkaarten van haar hand te koop bij de plaatselijke Bruna. Eerder ontwierp ze illustraties voor spellengigant Goliath en nu werkt ze aan een prachtig geillustreerde prijslijst voor drukkerij Van Den Herik ('s-Gravendeel/Oosterhout).

Haar prentenboek Daarheen, kleine Egel! maakt interactief voorlezen makkelijker voor (groot)ouders, omdat er voorleesaanwijzingen in het verhaal zijn geplaatst. Op sleutelmomenten staan ook vragen in het verhaal waar kinderen op kunnen reageren. Juist in deze periode van Voorleesdagen een aanrader!

Meer info over Anne op annevree.com of haar facebookpagina.



Deel dit bericht met je vrienden!