logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek'
16jan 2016

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de Bibliotheek Hoeksche Waard in het teken van voorlezen aan kinderen tot en met zes jaar. Hierbij is de hoofdrol weggelegd voor het boek ‘We hebben er een geitje bij’ van Marjet Huiberts en Iris Deppe. Dit boek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2016.

Donderdagochtend 28 januari starten de burgemeesters van de 4 Gemeenten met het voorlezen van het boek: “We hebben er een geitje bij”. Ze lezen voor op verschillende locaties o.a. op de kinderboerderijen en de lokale kinderopvang in Numansdorp, Strijen, Mijnsheerenland en Oud-Beijerland. In elk dorp komen kinderen van de lokale kinderdagverblijven luisteren naar het verhaal van het geitje.

Honderden schoolkinderen worden tijdens de Nationale Voorleesdagen (27 januari t/m 6 februari) feestelijk onthaald in de Bibliotheek Hoeksche Waard. Zij worden op verschillende leuk aangeklede plekjes in de bibliotheek voorgelezen. Verder is er in de bibliotheek zelf gedurende deze periode een leuk passend programma op onze multitouch tafels. Elke vestiging heeft een feestelijk hoekje ingericht, waar allerlei voorleesboeken en prentenboeken worden uitgelicht.

Speciaal om de Nationale Voorleesdagen te vieren kunnen kinderen tot en met zes jaar in deze periode gratis lid worden van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Daarbij krijgen ze ook nog een reuzelief vingerpoppetje cadeau: het geitje uit het prentenboek van het jaar.



Deel dit bericht met je vrienden!