logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Concertseizoen 2016 CCHW'
12dec 2015

Concertseizoen 2016 CCHW

In het nieuwe jaar staat de Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard weer garant voor een prachtige serie concerten in een rijk gevarieerd programma. De concertagenda ziet er als volgt uit:

4 februari, Delta Pianotrio

Dit trio werd in Salzburg (Oostenrijk) opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper.
Sinds haar oprichting in 2013 heeft het Delta Pianotrio veelvuldig opgetreden in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Litouwen, Groot-Brittannië, Rusland en de Verenigde Staten. Voor de komende seizoenen staan concerten gepland in Korea, Hong Kong, Argentinië, Chili en Europa, alsmede een cd opname voor het label Naxos Records.

14 april, Giardino Musicale

Het internationale barokensemble  Giardino Musicale, dat zowel in grote als kleine bezetting optreedt, is opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen. Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil ook een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek.

Bij concerten in kleine bezetting worden ook bijzondere instrumenten tot klinken gebracht (zoals oboe da caccia, basse de violon, viola d'amore en basblokfluit), en wordt de muzikale beleving geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen.

22 mei 2016, Ensemble Carel Kraayenhof

Wie kent Carel Kraayenhof niet? De man die tijdens de huwelijksinzegening van Willem Alexander en Maxima het wereldberoemde 'Adios Nonino' van vertolkte Astor Piazzolla, een landgenoot van Maxima. Het Carel Kraayenhof Ensemble heeft zich gespecialiseerd in het Tango Nuevo en de spannende wereld tussen klassieke muziek en wereldmuziek. Het ensemble bestaat uit 6 musici: 2 violen, cello, contrabas, piano en bandoneon.

22 september 2016, Furore Blaaskwintet

Het Furore Blaaskwintet is een jong, enthousiast en muzikaal ensemble bestaande uit studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam. Allen in verschillende fasen van de conservatoriumopleiding delen zij de ambitie en passie voor het spelen van kamermuziek.
Het kwintet bestaat uit Maartje Valk, dwarsfluit, Helmke Jansen, hobo, Anne Overpelt, klarinet, Joeri Deckers, fagot en Marije Korenromp, hoorn.

20 oktober 2016, Piano recital

Julia Achkinazy studeerde piano aan het conservatorium van St. Petersburg. Als 11-jarige was zij winnaar van de eerste Tchaikovsky Leningras Competition voor jonge pianisten. Al tijdens haar studie maakte zij tournees naar Engeland en de verenigde Staten. Ook concerteerde zij in Finland, Duitsland en Oostenrijk.

Haar voorliefde ligt in het Romantisch repertoire, Liszt, Rachmaninov, maar ook, Ravel, Debussy en Skriabin.

24 november 2016, Dudok Strijkkwartet

Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.
In november 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs, een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek.

Daarnaast volgden vele 1e en 2e prijzen bij concoursen in het buitenland o.a. op het 7e Internationaal Concours voor strijkkwartetten Quatuors à Bordeaux.

Meer informatie

Meer informatie over kaartverkoop, concerten en de musici is te vinden op de website van de Concertcommissie: www.cchw.nl

Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en notariskantoor Van Dorst-Dijkers.



Deel dit bericht met je vrienden!