logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25sep 2015

Tien jaar Sportverkiezing Strijen

Sinds de eerste Sportverkiezing Strijen ooit, tien jaar geleden, kunnen Strijenaren weer hun kandidaten aanmelden voor de tweejaarlijkse sportverkiezing. De gemeentelijke sportprijzen worden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op woensdag 2 januari 2016.

Mogelijke kandidaten voor de sportverkiezing dit jaar kunnen tot uiterlijk 15 november a.s. bij de gemeente worden aangemeld. Evenals twee jaar geleden is ook de categorie niet-georganiseerde sporten wederom vertegenwoordigd. Zodoende maken ook beoefenaars van onder meer denksporten, schoolsporten en commerciële sporten kans op een prijs. Voor alle categorieën wordt gekeken naar de sportieve prestaties over de jaren 2014 en/of 2015.

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van (sport)wethouder Geràldo Janssen, maakt in november een voordracht van sporters die in aanmerking kunnen komen voor de titels Sportman/-vrouw van het Jaar, Sportploeg van het Jaar of niet-georganiseerde Sport(er) van het Jaar. De juryleden belonen overigens niet slechts buitengewone sporters, maar kijken tevens naar bijzondere sportbevorderende prestaties. Genomineerde sporters moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dient een individuele sporter in de gemeente Strijen te wonen en moeten voorgedragen sportploegen lid zijn van een in de gemeente Strijen gevestigde vereniging.

Tijdens de vorige editie in 2013, werd atleet Haico Boer verkozen tot Sportman van het Jaar. De titel niet-georganiseerde Sporter van het Jaar ging naar racefietser Hans van Ballegooijen . Sportploeg van het Jaar werd het B1-elftal van voetbalvereniging Strijen .

Nominaties voor de Sportverkiezing Strijen 2015, kunnen worden doorgegeven via het e-mailadres sportverkiezing@strijen.nl of met het digitale formulier op de gemeentelijke website www.strijen.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!