logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
10sep 2015

Raads- en commissievergaderingen Binnenmaas via internet te volgen

De raads- en commissievergaderingen van gemeente Binnenmaas zijn vanaf volgende week live via internet te volgen. De beelden worden door middel van camera’s uitgezonden op de website binnenmaas.raadsinformatie.nl.

De gemeenteraad hoopt met het digitaal uitzenden van de vergaderingen de betrokkenheid van de inwoners en andere belangstellenden bij de gemeentelijke politiek te vergroten.

De vergaderingen zijn bovendien achteraf gemakkelijk te bekijken in het archief, waardoor de politieke besluitvorming inzichtelijker wordt voor de buitenwereld. In de videoverslagen kunnen ook specifieke agendapunten teruggekeken worden.

Digitaal vergaderen

De raads- en commissieleden werken al voor de tweede raadsperiode geheel papierloos via een iPad. De vergaderstukken worden digitaal verstuurd en gelezen. De live-uitzending van de vergaderingen is een volgende stap in de digitale richting.

De commissievergadering Ruimtelijke Zaken op dinsdag 15 september om 20.00 uur is de eerste vergadering die live te volgen is.

Belangstellenden nog steeds welkom

Dat vergaderingen voortaan thuis vanaf de bank te volgen zijn, betekent natuurlijk niet dat de gemeenteraad de aanwezigheid van belangstellenden in de raadzaal niet meer op prijs stelt; integendeel. De vergaderingen blijven openbaar toegankelijk via de publieke tribune.



Deel dit bericht met je vrienden!