logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Echtpaar Versendaal uit Puttershoek 70 jaar getrouwd'
21aug 2015

Echtpaar Versendaal uit Puttershoek 70 jaar getrouwd

Op zondag 23 augustus 2015 is het 70 jaar geleden dat Wilhelmus Adrianus Versendaal zijn ja-woord gaf aan Bastiaantje Berkman. Ze zijn inmiddels beide 90 jaar. Het echtpaar heeft het grootste deel van het huwelijk in het buurtschap Schenkeldijk (Mookhoek) gewoond. De laatste 26 jaar wonen ze met veel genoegen in Puttershoek.

De heer Versendaal moest na de Tweede Wereldoorlog in dienst en werd voor drie jaar uitgezonden naar Indië. Daarom zijn ze de eerste jaren van hun huwelijk niet altijd bij elkaar geweest. Later hebben ze ook nog de Watersnood meegemaakt; eerst op de zolder van hun dijkwoning, later zijn ze geëvacueerd naar Rotterdam.

Het echtpaar heeft vijf kinderen, acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, die allemaal in de buurt wonen.

De heer Versendaal heeft tot zijn VUT gewerkt bij Visser & Smit en is vanaf zijn zestigste samen met zijn vrouw aan het genieten van hun vrije tijd. Ze wonen nog zelfstandig en doen veel dingen samen. Ze kaarten iedere dag en spelen ook ’s middags twee potjes Rummikub. Mevrouw Versendaal mag graag legpuzzels van 1000 stukjes maken.

Echt rusten doen ze niet veel; iedere morgen zijn ze om half acht op en ’s avonds na Hart Van Nederland gaan ze naar bed.

Burgemeester Borgdorff en zijn echtgenote bezoeken dit echtpaar vanwege dit bijzondere huwelijksjubileum. Onder overhandiging van een boeket bloemen worden de felicitaties overgebracht namens het gemeentebestuur. Ook wordt er namens het Koningshuis een attentie bezorgd.



Deel dit bericht met je vrienden!