logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Basisscholen spelen Democracity in raadzaal Binnenmaas'
18jun 2015

Basisscholen spelen Democracity in raadzaal Binnenmaas

De komende dagen zullen leerlingen van de groepen 7 en 8 van zes basisscholen in gemeente Binnenmaas het spel ‘Democracity’ spelen in de raadzaal van het gemeentehuis in Maasdam.

Met dit educatieve doe-programma zetten de kinderen de eerste stappen in het gemeentehuis en maken ze kennis met democratische besluitvorming door samen een stad te gaan bouwen. Het is een interactief spel waarmee de gemeente op toegankelijke wijze de deuren openzet voor de basisscholen.

Wethouder Henk van Etten en wethouder Wouter Joosten nemen beide deel aan één van de bijeenkomsten. Ook hebben zich verschillende raadsleden aangemeld om aanwezig te zijn.

De deelnemende scholen zijn De Petrus Datheenschool, Het Driespan en De Schelp uit Puttershoek, De Pijler en Rehobothschool uit Maasdam en de Burgemeester van Bommelschool uit Heinenoord (Blaaksedijk). De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 18 juni, vrijdag 19 juni, maandag 22 juni en dinsdag 23 juni 2015.

Het spel

Het spel, dat wordt verzorgd door Prodemos, duurt één dagdeel (van 10.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 15.00 uur). Het doel van Democracity is om letterlijk samen een stad te bouwen.

Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad: woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer, etc. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Zij ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving. Tegelijk wordt de interesse gewekt voor democratische besluitvorming.

Kijk hier voor meer informatie: http://prodemos.nl/Voor-scholen/Voor-basisscholen/Democracity-interactief-spel-op-het-gemeentehuis.



Deel dit bericht met je vrienden!