logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
13jun 2015

Wethouder Joosten werkt mee in natuurspeeltuin Puttershoek

Iedere maand werken de kinderen van groep 3 en groep 7 van openbare basisschool Het Driespan in Puttershoek een middag in de natuurspeeltuin tegenover de school. Normaal gesproken gebeurt dit onder begeleiding van medewerkers van het Hoekschewaards Landschap. Maar dinsdag 9 juni 2015 kregen de kinderen hulp uit een andere hoek: wethouder Joosten van gemeente Binnenmaas stak zijn handen uit de mouwen.

De wethouder sprak de kinderen aan het begin van de middag toe. Hij werd geïntroduceerd door Gert Heijmans, directeur van Het Driespan. Joosten vertelde vervolgens dat hij zelf veel affiniteit met de natuur heeft en als kind opgroeide rondom en in de sloot. Hij had veel zin om een middag aan de slag te gaan, maar had niet echt nagedacht over geschikte kleding. En zo gingen de kinderen met kaplaarzen aan en de wethouder in een mooi pak aan het werk.

Net als iedere maand begon groep 7 aan de activiteiten en werd na een uur afgewisseld door groep 3. Er werd gras gemaaid, afval opgeruimd en gesorteerd en nieuwe plantjes in de moestuin geplant. Ook hadden de uien, aardbeien, pompoenen en basilicum in de moestuin water nodig. Geen probleem: dit werd door de kinderen met gieters uit het waterstroompje gehaald.

Het project is zo'n groot succes dat het volgend jaar voortgezet wordt door gemeente Binnenmaas, het Hoekschewaards Landschap en basisschool Het Driespan. Daar zijn de kinderen heel blij mee. Een zaadje 'zien groeien' blijft immers veel beter hangen dan het zien van een plaatje in een boek!



Deel dit bericht met je vrienden!