logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Onderzoek baggerspecie op asbest'
04mei 2015

Onderzoek baggerspecie op asbest

Enkele weken geleden is een gedeelte van de sloot naast de begraafplaats in Mijnsheerenland uitgebaggerd om de doorstroming te verbeteren. Bij het baggeren zijn resten van de oude kunststof beschoeiing die vorig jaar vervangen is, mee naar boven gehaald.

Omwonenden spraken hun zorg uit of dit mogelijk asbest zou kunnen zijn. Uit voorzorg heeft de gemeente de strook direct afgezet en de baggerspecie alsnog laten onderzoeken door een gespecialiseerd bedrijf om er zeker van te zijn dat het hier geen asbest betrof.

Uit het onderzoek is gebleken dat de zichtbare deeltjes met zekerheid geen asbest bevatten en dat het inderdaad de oude beschoeiing betrof. Het microscopisch onderzoek duurt echter wat langer. In afwachting van de definitieve uitslag en om elk risico van betreden uit te sluiten, blijft de afzetting gehandhaafd.

Mocht uit de definitieve rapportage blijken dat er wel asbest aanwezig is, dan worden er verdere maatregelen getroffen. Als er niets wordt aangetroffen dan worden de linten weggehaald.



Deel dit bericht met je vrienden!