logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kindcentrum Educto Oud-Beijerland van start'
27mrt 2015

Kindcentrum Educto Oud-Beijerland van start

Per 31 maart 2015 is Oud-Beijerland een nieuw kindcentrum rijker: Educto. Onder dit nieuwe kindcentrum vallen vier zorgorganisaties voor kinderen in het basis- en voorgezet onderwijs, te weten Leestalent, Taalreis, Studieus en Taal-, Reken- en Kernlabyrint.

Leestalent (dyslexiezorg), Taalreis (logopedie), Studieus (begeleiding bij leren) en Taal-, Reken- en Kernlabyrint (onderzoek naar taal, rekenen en meer- of hoogbegaafdheid) blijven hierbij wel zelfstandige organisaties, maar de samenwerking wordt efficiënter en eenvoudiger. Elke locatie van Educto heeft een zorgcoördinator die de vraag of vragen van cliënten inventariseert. Op die manier kan de zorgcoördinator de juiste route uitstippelen van mogelijk onderzoek, behandeling en begeleiding van het kind richting de vier organisaties.

Algemeen directeur Dennis de Graaff over Kindcentrum Educto: "Deze samenvoeging is ontstaan vanuit de vraag van onze cliënten. Meestal komen kinderen en hun ouders bij ons met een vraag die meerdere disciplines beslaat: een kind met dyslexie weet bijvoorbeeld niet hoe hij het beste kan leren, of het kind heeft na worstelingen met taaltoetsen het vertrouwen in z'n eigen kunnen verloren.

De zorgcoördinator kijkt met een brede blik naar de vraag van de kinderen. In overleg wordt bepaald wat ieder kind nodig heeft om weer goed in z'n vel te komen en dat kan een combinatie van begeleiding op verschillende vlakken zijn.

Educto is dé verbindende factor tussen deze vier organisaties, die overigens onder één dak gehuisvest zijn. Dat maakt dat er niet alleen korte lijnen zijn, maar ook dat onze cliënten altijd op één adres terechtkunnen voor onderzoek, behandeling en/of begeleiding. Dat is prettig voor de kinderen die wij begeleiden, maar ook voor hun ouders/verzorgers."

In totaal heeft Educto 10 vestigingen in Zuid-Holland, waarvan dus één vestiging in Oud-Beijerland. Wie meer wil weten kan contact opnemen via tel. 078-790 00 53 of info@educto.nl.

Meer informatie over de vier organisaties is te vinden op onderstaande websites.

Leestalent: www.leestalent.nl

Taalreis: www.detaalreis.nl

Studieus: www.studieus.nl

Taal-, Reken- en Kernlabyrint: www.mijnlabyrint.nl



Deel dit bericht met je vrienden!