logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder en 2e Kamerlid DOEN voor Adullam'
23mrt 2015

Wethouder en 2e Kamerlid DOEN voor Adullam

Op 20 maart 2015 staken wethouder Van Etten en Tweede Kamerlid Van der Staaij (SGP) hun handen uit de mouwen op DAC Waardheim te Puttershoek. Samen met de lokale SGP-fractie Binnenmaas onderstreepten Van Etten en Van der Staaij het belang van vrijwilligerswerk door onder meer hun bak- en voorleeskunsten voor de cliënten te laten zien.

Met veel enthousiasme hebben de heren Van Etten en Van der Staaij met de lokale SGP-fractie zich ingezet voor een verwendag van de bezoekers van DAC Waardheim. De pannenkoeken werden flink bruin gebakken en onder het voorlezen was het muisstil.

Natuurlijk werd deze utlieme kans waargenomen door  Johan om Van der Staaij een vraag te stellen. Johan: “Meneer Van der Staaij, wanneer wordt u nu de baas van Nederland.” Het antwoord laat zich raden. Ook de inzet van de heer Van Etten werd zeer gewaardeerd, zelfs zo dat hij bij het weggaan de opmerking kreeg, “U mag nog niet weg”.

Veel vrijwilligers hebben hun beste beentje voor gezet en is er veel werk voor de Stichting Adullam verzet, zoals schoonmaken, appels schillen, bestratingen e.d.

Wat is DOEN voor Addulum?

DOEN voor Adullam! is een grote vrijwilligersactie van Stichting Adullam op 20 en 21 maart.

Het zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Daarnaast biedt het mensen de gelegenheid om op een ontspannen wijze kennis te maken met de doelgroepen binnen de voorzieningen van deze organisatie.

Adullam is een landelijk opererende, identiteitsgebonden organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking.

In Puttershoek zijn Dagactiviteitencentrum Waardheim, een kindercentrum en zorg/ en activiteitencentrum Zuiderheim gevestigd. Een kwetsbare groep mensen krijgt hier zorg binnen een voor hen herkenbare setting en identiteit.

Samen meer Hoeksche Waard

Door deel te nemen aan de vrijwilligersactiviteiten op Waardheim of Zuiderheim wordt DOEN voor Adullam! verbonden met ´Samen meer Hoekse Waard´. Adullam wil met deze actie de bereidheid tonen om beide locaties open te stellen voor de gewenste integratie in en met de samenleving. De activiteiten op genoemde vrijwilligersdagen zijn zeer divers, van (klus)activiteiten tot activiteiten doen voor en mét de cliënten.

Met de slogan ´Samen meer Hoeksche Waard´brengen de Hoeksche Waardse  gemeenten de gevolgen van de veranderende samenleving op het gebied van zorg onder de aandacht van de inwoners van de Hoeksche Waard. Veranderingen die leiden tot meer eigen verantwoordelijkheden van zorgvragers en zorgverleners, maar die daarnaast ook perspectieven bieden tot het bevorderen van participatie en integratie.



Deel dit bericht met je vrienden!