logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'NL Doet en uitreiking vrijwilligersprijs in Korendijk'
20mrt 2015

NL Doet en uitreiking vrijwilligersprijs in Korendijk

Dit jaar is, anders dan in andere jaren, de uitreiking van de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk 2015 gekoppeld aan de landelijk vrijwilligersdag NL DOET. NL DOET zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om de handen uit de mouwen te steken.

Raadsleden, collegeleden en ambtenaren aan de slag

Onder het motto “vele handen maken licht werk” en vanuit maatschappelijke betrokkenheid heeft vanmiddag een aantal gemeenteraadsleden, collegeleden en de ambtenaren met veel plezier als vrijwilliger de handen uit de mouwen gestoken bij diverse Korendijkse organisaties. Deze organisaties hebben hiervoor een aantal klussen aangemeld waaruit men een keuze kon maken.

Verven, wandelen, winkelen, bingo spelen of een bezoekje afleggen

Op de kinderboerderij in Piershil heeft een club vrijwilligers de verfkwast ter hand genomen om de gebouwen weer een frisse uitstraling te geven, coniferen gesnoeid en opgeruimd.

Een aantal gemeentevrijwilligers assisteerden op de bingomiddag van Heemzicht of wandelden met een aantal inwoners van het wooncentrum. Anderen brachten een bezoekje aan cliënten van Careyn en gasten van de Zonnebloem. Weer andere vrijwilligers namen een aantal Zonnebloemgasten mee om even te winkelen.

De ouderen hebben, uit hun reacties op te maken, een hele leuke en gezellige middag beleefd waarop heel wat is gekletst. De gemeentevrijwilligers hebben er op hun beurt ook enorm veel plezier aan beleefd.

Winnaar Frans Janssen Vrijwilligersprijs 2015

Vanavond tijdens een bijeenkomst voor de Korendijkse vrijwilligers is Gymnastiekvereniging Nieuw-Beijerland – GVNB is uitgeroepen tot de winnaar van de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk 2015.

De jury is van mening dat het bestuur van GVNB bestaat uit een hechte groep betrokken en trouwe  mensen met hart voor de sport en de samenleving. Zij dragen met hun inzet bij aan de leefbaarheid en sociale cohesie in Nieuw-Beijerland. Daarom heeft de jury unaniem besloten de Vrijwilligersprijs 2015 toe te kennen aan de vrijwilligers van GVNB.



Deel dit bericht met je vrienden!