logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oudste cliënt Cavent 90 jaar'
01feb 2015

Oudste cliënt Cavent 90 jaar

Aan de advocaat en spritsen op feest 90-jarige Cor Verschoor

De oudste en langst wonende cliënt bij Cavent, mevrouw Cor Verschoor, vierde zaterdag 31 januari 2015 haar 90ste verjaardag. Namens het college van Burgemeester en Wethouders van Cromstrijen bracht wethouder Pieter Paans haar een bezoek. Hij nam voor haar spritskoeken en een fles advocaat mee.

Mevrouw Verschoor kwam als jonge vrouw van 46 jaar uit Strijen-Sas wonen in de ‘Oude Sluis’, het gezinsvervangend tehuis van wat toen Stichting Hoeksche Waard heette. Zij was toen werkzaam in de werkplaats op de Greup bij de oude tramremise en verhuisde mee naar de W.H.W. in Oud Beijerland tot zij haar pensioenleeftijd bereikte.

Vanaf het allereerste begin schilde Cor de aardappels voor het menu. Toen zij 40 jaar bij de stichting woonde kreeg zij hiervoor een trofee, een gouden aardappel met daarin een schilmes gestoken welke zij met trots laat zien. Cor wordt ook wel de koningin van de woonvoorziening genoemd, omdat zij alle cliënten en personeel heeft zien komen en gaan. Zij kent de geschiedenis van Cavent van haver tot gort.

Na de verhuizing naar de nieuwe woonvoorziening in Numansdorp woonde  Cor in een woonkamer die zij deelde met twee andere cliënten. Als een moedertje zorgde zij voor hen, één van hen werd een echte vriendin. Na een ingrijpende verbouwing  waarin appartementen gerealiseerd zijn, woont Cor nu in een eigen appartement.

Cor houdt van een kopje koffie met daarbij een spritskoekje met glazuurstreep maar ook van een pilsje, een advocaatje met slagroom en voor een Irish coffee kun je haar wakker maken. Roken vond zij heerlijk maar om gezondheidsredenen was het beter om daarmee te stoppen en dat lukte haar ongeveer tien jaar geleden. Een plagerijtje naar de begeleiding toe past helemaal bij Cor,  er volgt dan altijd een “ha,ha”

Het zicht werd minder, de krant of het tv journaal kon ze niet meer lezen en ook de Zweedse puzzels kon zij niet meer oplossen. In 2014 onderging Cor een staaroperatie wat een gouden ingreep bleek. Haar zicht is voor een groot deel  terug en nu vind je weer ingevulde puzzels.

Genieten kan Cor wanneer je  haar meeneemt in de auto om een toer te maken langs Strijen-Sas en ’s Gravendeel. Een feestje voor Cor maar zeker ook voor de chauffeur.

Zelf is Cor trots en dankbaar dat zij 90 jaar is geworden en zegt daar steevast bij: “oh…Wie doet het me na?” De medewerkers en cliënten van Cavent hopen dat zij haar nog lang bij zich mogen hebben.



Deel dit bericht met je vrienden!