logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Financiële ondersteuning voor chronisch zieken in Hoeksche Waard'
23jan 2015

Financiële ondersteuning voor chronisch zieken in Hoeksche Waard

Vorig jaar besloot het kabinet de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Compensatieregeling Eigen Risico (CER) af te schaffen. Beide regelingen waren bedoeld om chronisch zoeken en gehandicapten financieel te ondersteunen.

De regelingen zijn afgeschaft, omdat niet altijd de juiste mensen werden bereikt. Mensen met een hoog inkomen of zonder extra zorgkosten kregen soms wel financiële ondersteuning, terwijl anderen die het wel nodig hadden geen tegemoetkoming kregen.

Om inwoners in de Hoeksche Waard met hoge ziektekosten en een bescheiden inkomen financieel te kunnen compenseren, wordt er door de gemeenten in de Hoeksche Waard gestart met twee regelingen.

Aanvullende verzekering voor CZ-verzekerden

Ten eerste hebben de Hoeksche Waardse gemeenten een extra collectieve aanvullende zorgverzekering bij CZ afgesloten voor de doelgroep chronisch zieken. Hieraan kunnen inwoners met een inkomen tot 130% van het relevante sociaal minimum deelnemen.

Om hiervoor vanaf 1 januari 2015 in aanmerking te komen, moeten inwoners uit de Hoeksche Waard wel al bij CZ zijn verzekerd of hun huidige zorgverzekering voor 1 januari 2015 hebben opgezegd.

De CZ-verzekerden hebben tot 1 maart de tijd om te beslissen of ze aan de nieuwe collectieve verzekering willen deelnemen. Degenen die hun verzekering vorig jaar hebben opgezegd, hebben tot 1 februari de tijd om een verzekering bij CZ af te sluiten.

Maandelijkse vergoeding

De tweede regeling is bedoeld voor alle inwoners in de Hoeksche Waard met een inkomen tot maximaal 110% van het relevant sociaal minimum.

Deze groep komt in aanmerking voor een vergoeding van € 12,00 per betalende volwassene per maand als tegemoetkoming in de  kosten van een aanvullende zorgverzekering.

Meer informatie?

Wanneer u vragen heeft of denkt voor een van beide regelingen in aanmerking te komen, dan kunt u schriftelijk of telefonisch (van 9.00 tot 10.00 uur) contact opnemen met de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) via telefoonnummer (0186) 630100. U kunt via de RSDHW ook een aanvraag indienen.

Op de website www.samenmeerhoekschewaard.nl vindt u een overzicht van de netto-inkomensgrenzen, zodat u zelf kunt bepalen of u voor een regeling in aanmerking komt.



Deel dit bericht met je vrienden!