logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Basisschool De Boomgaard helpt Voedselbank'
19dec 2014

Basisschool De Boomgaard helpt Voedselbank

De leerlingen van De Boomgaard in Mijnsheerenland zijn flink in de weer geweest met het samenstellen van mooie Kerstpakketten voor de Voedselbank Hoeksche Waard.

Samen met hun ouders hebben ze voorraadkasten en zolders afgestruind op zoek naar geschikte producten, maar is er ook speciaal hiervoor het nodige ingekocht: houdbare voedingsmiddelen, maar ook speelgoed, kaarsen, luiers, enzovoort.

Op donderdag 18 december kwamen medewerkers van de voedselbank de pakketten persoonlijk  ophalen.

Kerst is een tijd waarin met elkaar ook stil gestaan wordt bij mensen, in het bijzonder kinderen, die het minder goed hebben. Vanuit die gedachte ontstond op de Openbare Basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland het idee om Kerstpakketten samen te stellen voor de Voedselbank Hoeksche Waard in Oud-Beijerland.

Het podium in de aula van De Boomgaard, onderdeel van Stichting Acis, stond uiteindelijk vol dozen met allerlei producten die de kinderen bijeen hadden gebracht.

Toen de PLUS supermarkt in Mijnsheerenland van de Kerstactie hoorde, kwam er van daaruit ook nog een stevige bijdrage aan een reeks goed gevulde Kerstpakketten.

Voor een school die als motto heeft elk kind tot zijn recht te laten komen, lijkt het een passende Kerstactie. Toch verrast het nog hoe veel de kinderen bijeen wisten te brengen voor dit mooie doel; dat zegt veel over de gedrevenheid waarmee ze met deze actie bezig zijn geweest.

De bewoners van de Hoeksche Waard die van de voedselbank afhankelijk zijn, kunnen zo een mooie Kerst tegemoet zien.



Deel dit bericht met je vrienden!