logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06dec 2014

Verkennend onderzoek invulling De Vijf Schelpen Mijnsheerenland

Gemeente Binnenmaas gaat een verkennend onderzoek uitvoeren naar mogelijke invullingen voor de locatie De Vijf Schelpen in Mijnsheerenland.

Aanleiding hiervoor is dat de maatschappelijke functies die nu in De Vijf Schelpen zitten (zoals de bibliotheek, jongerensoos en ontmoetingsruimten), verplaatst worden naar het Multifunctioneel Centrum (MFC) in het Dorpshart Mijnsheerenland.

Deze functies verhuizen naar verwachting eind 2016 naar het MFC, waarna De Vijf Schelpen zal sluiten. Dit betekent dat het noodzakelijk is om nu te onderzoeken wat op deze locatie na sluiting van De Vijf Schelpen mogelijk is.

De komende periode gaat de gemeente met marktpartijen de mogelijkheden voor de locatie verkennen. De verkenning van mogelijkheden van de locatie wordt breed uitgevoerd.

Daarbij stelt de gemeente als randvoorwaarde vooraf dat de toekomstige bestemming niet mag concurreren met de nieuwe voorzieningen in het Dorpshart. Dit sluit - in tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de media - horeca niet uit. Maar ook andere bestemmingen worden niet uitgesloten.

Marktpartijen worden uitgenodigd om met ideeën te komen.

De verkenning is naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar afgerond. Indien er zicht is op een ontwikkelrichting, wordt dit met omwonenden en belangstellenden besproken.

Wilt u als marktpartij meedenken aan een mogelijke invulling voor de locatie? Neem dan contact op met mevrouw J. Vonk (afdeling Ruimte & Samenleving) via tel. 078 – 633 45 41.



Deel dit bericht met je vrienden!