logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06dec 2014

Inwoners Cromstrijen geven hun buurt een 8

Vrijwel iedereen voelt zich thuis in de buurt waar ze wonen. 75% geeft aan niet snel te verhuizen en dat buurtbewoners op een prettige manier met elkaar omgaan. Inwoners beoordelen het wonen in hun buurt met een gemiddeld cijfer van een 8,0. “Dat is een cijfer om trots op te zijn”, aldus burgemeester Jan Luteijn. “Maar uit het onderzoek blijkt ook dat er nog te verbeteren valt. Zo gaan wij ons uiterste best doen om onze inwoners meer te betrekken bij  beleid in de gemeente.” 

Schone buurt | De gemeente scoort goed op de thema’s ‘Prettig wonen in de buurt’ en ‘Dienstverlening’. 75% is het eens met de stelling dat in hun buurt weinig tot geen dingen kapot zijn. Daarnaast vindt een overgrote meerderheid dat hun buurt schoon is. Het aanvragen van een product of dienst was voor bijna 80% van de ondervraagden gemakkelijk. Ongeveer 75% van de ondervraagden is tevreden over de ontvangen informatie, de duur en terugkoppeling van de afhandeling.

Leefbaarheid en veiligheid moet beter | Inwoners hechten veel belang aan het thema ‘Zorg gemeente voor woon- en leefomgeving’. Hier scoort Cromstrijen ruim voldoende, maar er zijn twee belangrijke signalen.. Bijna 25% van de ondervraagden vindt dat de perken en plantsoenen een beter onderhoud verdienen. Meer dan 30% van de ondervraagden vindt dat de gemeente de buurtbewoners niet voldoende betrekt bij de aanpak van de leefbaarheid en veiligheid van de buurt. 

Inwoners meer betrekken bij beleid | De gemeente is op de goede weg maar richt zich ook op de aandachtspunten. Op het thema ‘betrekken burgers en organisaties’ scoort de gemeente lager dan op de andere onderdelen. Hier valt winst te behalen en krijgt dus de volle aandacht van het college.

Het burgeronderzoek | In het derde kwartaal van 2014 ontvingen 2200 willekeurige inwoners uit Numansdorp en Klaaswaal een vragenlijst in de bus voor het burgeronderzoek ‘Waar staat je gemeente’. 634 inwoners stuurden een ingevulde vragenlijst terug. Dat is een respons van 28,8% 

Een volledige versie van het rapport vindt u op www.cromstrijen.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!